Kılıçdaroğlu: Kimse Türkiye’nin kapısını çalmıyor

Kılıçdaroğlu: Kimse Türkiye’nin kapısını çalmıyor
23 Temmuz 2014 21:30

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz bir partiye genel başkan seçmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ne cumhurbaşkanı seçiyoruz” dedi. İsrail’in Gazze saldırılarına de değinen Kılıçdaroğlu, “Kimse Türkiye’nin kapısını çalmıyor. Neden acaba? Eskiden herkes beklerdi, Türkiye girecek araya ve çözecek diye” şeklinde konuştu.

 

Burdur ziyareti kapsamında halk pazarında vatandaşlarla iftar yemeğine katılan Kılıçdaroğlu burada iftardan sonraki konuşmasında şunları söyledi:

 

“Bu mübarek toprağa sevgi saygı ekmeli. Biz önümüzdeki günlerde 10 ağustosta sandığa gideceğiz. Kendimize sormamız gereken soru: ‘Aday nasıl olmalı?’ Bana sorarsanız tarafısız olmalı. Herkese eşit olmalı. Hem yurt içinde yurt dışında itibarlı olmalı. Öfke dilini kullanmaması lazım. Herkesi sevmesi sayması lazım. İyi bir yönetici olması lazım. Geçmişinin temiz olması lazım. Ahlaklı olması lazım. Konuşurken insanın içine huzur vermesi lazım. Ahlak çok değerli kavram. Bütün inançların ortak değeri vardır. Ahlaktır. Ahlaklı insanları sevmeliyiz. Devletin yönetimini birinin eline vereceksek o kişinin ahlaklı itibarlı olması lazım. Konuşmasını oturup kalkmasını iyi bilmesi lazım. Edepli olması lazım.

 

PARTİLERİN ÜSTÜNDE

 

Ekmeleddin bey CHP’li MHP’li değil. O bütün siyasetin üstünde sade, namuslu, itibarlı bir kişi. Biz bir partiye genel başkan seçmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ne cumhurbaşkanı seçiyoruz. İstiyorumki oraya siyasi kimliği öne çıkmamış, bayrağını seven vatanını seven cumhuriyetin değerlerini benimsemiş bir kişi otursun. Ayrıca cumhurbaşkanı adaylarının bir özelliği daha olmalı. Dünyada saygın olmaları lazım. Filistin’de, Gazze’de insanlar öldürülüyor. Kimse Türkiye’nin kapısını çalmıyor. Neden acaba. Eskiden herkes beklerdi, Türkiye girecek araya ve çözecek diye. Ekmeleddin İhsanoğlu batııda da arap dünyasında da saygın bir isim. Cummurbaşkanlığı koltuğunda milletle, devletle kavga olmaz. Elinizi vicdanınıza koyun tarafsız, düzgün, ilkeli bayrağını seven birisi. Kim o? Ekmeleddin İhsanoğlu. Anadolu topraklarına neyi ekerseniz onu biçersiniz. Biz bu topraklara 10 Ağustos’ta birliği, kardeşliği, huzuru ekelim.”

 

PAZAR YERİNE YÜRÜDÜ

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaret için geldiği Burdur’a girişinin ardından otobüsle dolaşarak halkı selamladı. Daha sonra belediye binasına gelen Kılıçdaroğlu, burada CHP’li Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i makamında ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ardından pazar yerine kadar yaklaşık 1 kilometrelik mesafeyi Ercengiz ile yürüdü. Pazar yerine gelen Kılıçdaroğlu burada vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. İftarın ardından vatandaşlara Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu anlatan bir video da izlettirildi.