Kılıçdaroğlu: kimse bana Türkiye’de yargının bağımsız olduğunu söylemesin!

Kılıçdaroğlu: kimse bana Türkiye’de yargının bağımsız olduğunu söylemesin!
19 Şubat 2019 13:59

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. İstinaf Mahkemesi’nin Cumhuriyet gazetesi davasında verilen cezaları onamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, ‘Hiç kimse bana Türkiye’de yargının bağımsız olduğunu söylemesin. Türkiye’nin itibarını zedeliyorsunuz’ diye konuştu.

 

 

İşte konuşmasından satır başları:

 

 

Suriye’de bir şehidimiz var. Anneler yine kaygıyla bakıyorlar Suriye’deki evlatlarına. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ozan Arif’e Allah’tan rahmet diliyoruz. Erzurumlu Emrah’tan Neşet Ertaş’tan bir farkı yok.

Aydınlarımıza yeni bir tehdit. Cumhuriyet Gazetesi’nin değerli yazarları yeniden hapse girecekler. Musa Kart dünyaca ünlü bir karikatürist. Aydınları hapse atıp ne yapacaksınız? Türkiye’nin itibarını zedeliyorsunuz. Türkiye’de alınan talimat gereği yargı kararları uygulanıyor. Bunu herkes biliyor. Hakan Kara, Emre İper, Mustafa Kemal Güngör yeniden hapse dönecek. Bunu içimize sindirebilir miyiz? Bu kararın hakka ve hukuka uygun bir karar olduğunu söyleyebilir miyiz? Hayır. Hiç kimse bana Türkiye’de yargının bağımsız olduğunu söylemesin

Şu anda görev yapan sözleşmeli er erbaşların sorunları var mı? Bu sorunlardan söz edeceğim. Uzman çavuş veya astsubay mesai bitiminde akşam evine gider. Orduda 7 yıl görev yapan sözleşmeli er erbaşlar evlerine gidemiyorlar. 7 yıl evlerine gidemiyorlar. Ancak yılda 30 gün izin var veya 15 gün mazeret izni veya doğum ölüm izni 7 günlük evlilik izni var. Sonra 7 yıl kışlada bekleyeceksin tıpki erler gibi. 7 yıl boyunca kışlada er koğuşunda kalmak zorundalar. Neden? Bunlar insan değil mi?

Ocak 2018’de uzman çavuş astsubay ve üst kademeye 400 lira iyileştirme zammı yapıldı. Herkese zam sözleşmeli er erbaşlara bu zam verilmedi. Neden? Sözleşmeli er erbaşlara aile çocuk yardımı yapılmaz.”