Kılıçdaroğlu: Kılıçdaroğlu halk için, Davutoğlu, Erdoğan için çalışır

Kılıçdaroğlu: Kılıçdaroğlu halk için, Davutoğlu, Erdoğan için çalışır
18 Mayıs 2015 22:41

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin Sivas mitingine katıldı.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzincan’dan sonra geldiği Sivas’ta, Kent Meydanı’nda düzenlenen mitingte yaklaşık 15 bin kişiye konuştu. 7 Haziran’da yeni bir tarih yazacaklarını iddia eden Kılıçdaroğlu, her CHP’liden bu seçimde sandığa giderken daha önce kendilerine oy vermemiş bir vatandaşla konuşmasını isteyerek şöyle devam etti:

 

 

“Ona şunu söyleyin; 13 yıldır iktidardalar. Hiçbir mazeret üretemezler. Tek başına iktidardalar. 13 yıllık kredi açtık. Tek başına iktidar yaptık. Geldiğimiz noktaya bakım. 6 milyon 250 bin işsizimiz var. Sadece o değil, 17 milyon yoksulumuz var. 21’inci yüzyılın Türkiye’sinde 17 milyon yoksulumuz var. Aylık geliri bin liranın altında olan 8 milyon emeklimiz var. Yanlış dış politika nedeni ileTürkiye’ye gelen 2 milyon Suriyelimiz var. 2 milyon Suriyeli’ye 2 yılda ödenen 5.5 milyar dolar var. Atama bekleyen 350 bin öğretmen var. Bu tabloyu söyleyin. Bu tablo hoşuna gidiyorsa, Türkiye hayır, fakirleşsin, geriye gitsin diyorsanız oyunuzu verin diyorsanız. Ama hayır, huzur içinde, barış içinde, yasakları olmayan bir Türkiye, istiyorsan gel kardeşim sandığa gidelim, dostça gidelim. Kardeşçe gidelim. Oyumuzu 6 okun altına. ‘Gelin oy verin’ denen yere mührümüzü basalım.”

 

 

‘İŞSİZİ OLAN EVDE HUZUR OLMAZ’

 

 

Sivas’ın Kurtuluş Savaşı döneminde mandaya karşı çıkan, bağımsız Türkiye’yi isteyen bir il olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, 13 yılda bu tarihi kentin Askeri Dikimevi gibi mevcut varlıklarının da başka kentlere taşınarak halkın yoksullaştırıldığını ifade etti. 300- 400 kişinin çalıştığı dikimevinin esnaf için can suyu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

 

 

“Eğer bir evde işsiz varsa o evde huzur yoktur. Anne ve baba oğlum kızım ne zaman işe girecek diye düşünür. İşsiz genç, babadan para istemeye utanır. Bu ayıptan gençleri kurtaracağım. CHP iktidarında işsizlik sorunun çözeceğim. Sözüm söz. Onların çocukları KPSS sınavına girmeden doğrudan devlet memuru oluyorlar. Ama Sivaslı’nın çocuğu, garibanın çocuğu, arkası olmayanın çocuğu, Kahvedeki Mehmet efendinin, tarlarda çalışan Ahmet efendinin çocuğu sınava giriyor alın teri döküyor. Bekliyor ne zaman devlet memuru olacağım diye. Onların çocukları hiç bir sınava girmiyor. Otomatikman jet hısıyla devlet memuru oluyorlar. Bu hakka hukuka uygun diyorsanız koşa koşa gidin oyunuzu verin. Hayır bu adaletli değil diyorsanız, bu düzeni kim değiştirecekse, kim adaleti getirecekse, hakka hukuka kim sahip çıkacaksa oyunuzu ona verin. O adresin yerin bellidir, 6 oktur, CHP’dir.”

 

 

‘KILIÇDAROĞLU HALK İÇİN, DAVUTOĞLU, ERDOĞAN İÇİN ÇALIŞIR’

 

 

Türkiye’de 350 bin öğretmenin atama beklediğini, 200 bin dersliğe ihtiyaç olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında atama bekleyen öğretmen olmayacağını, her sorunun bir çözümü olduğunu, eksik olan tek şeyin temiz siyaset olduğunu belirterek şöyle konuştu:

 

 

“Kılıçdaroğlu, halk için çalışır. Davutoğlu, Erdoğan için çalışır. Açık net söylüyorum. Ben halk için çalışırım. yoksulluğu, açlığı, işsizliği ben bilirim. Benim kardeşlerim var. Çoluk çocuğumu tanıyor musunuz? Kimin ne iş yaptığını biliyor musunuz. Hepsi onurlu bir yurttaş gibi bir yerlerde çalışıyor. Kimisi emekli. Onların hiçbirisi köşeyi dönmedi. Ben halk için çalışıyorum. Davutoğlu, Erdoğan ve ailesi için çalışıyor. Halk için çalışmıyor. Niye söylüyorum. ‘Emekliye 2 maaş ikramiye vereceğim’ diyorum kıyameti koparıyor. Vereceğim arkadaş çatlasan da patlasan da vallahi de billahi de vereceğim. Emekliye bu toplumun vefa borcu var. Fabrikaları kuran bu ülkelerin emeklileridir.”

 

 

VAATLERİNİ SIRALADI

 

 

Emekliye yılda 2 ikramiye sözünü yerine getireceğini, üreten çiftçiye mazotun litresini 1.5 liradan vereceği vaatlerini tekrarlayan Kılıçdaroğlu, dünyada çiftçiye en pahlı mazotu satan ülkenin Türkiye olduğunu, bu alanda iktidardakilerin gerçekten Dünya lideri olduklarını söyledi. Vaadettikleri her şey için gerekli kaynağı bulacaklarını, bunun için 27.5 yıllık devlet tecrübesi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, iktidara geldiği takdirde devletin nasıl yönetileceği konusunda bugünkü siyasilere kurs açacağını vurguladı. Kılıçdaroğlu, taşeron işçiliğe son verip, herkese kadro vererek, aracıya aradan çıkaracaklarını, her ailenin evine en az 720 lira gelir gireceğini belirterek iktidara geldiklerinde dürüst ve ahlaklı bir yönetim sergileyeceklerini belirterek, “Sabahın 6’sında oğluma telefon edip, ‘oğlum paraları sıfırladın mı’ demeyeceğim. Benim bakanlarım evlerinde kasalar olmayacak. Ayakkabı kutularında milyonlar olmayacak. Ben halk için sizin için çalışacağım.”

 

 

Mitingin ardından Sivas milletvekili adayları ile partilileri selemlayan Kılıçdaroğlu daha sonra alandan ayrıldı.

 

 

Kaynak: DHA