Kılıçdaroğlu-İnce görüşmesinde masada ‘İstanbul adayı’ olacak!

Kılıçdaroğlu-İnce görüşmesinde masada ‘İstanbul adayı’ olacak!
20 Kasım 2018 12:32

CHP’de gözler Kemal Kılıçdaroğlu-Muharrem İnce görüşmesi ve İYİ Parti ile yürütülen iş birliği arayışlarında. İki parti arasında bu hafta yeni bir görüşme yapılması ve iş birliğine gidilecek illerin netleşmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu ile İnce görüşmesinde ise partinin İstanbul adayı masada olacak.

 

 

PM sonrası 300 aday daha açıklanacak

 

 

CHP’de yerel seçim hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, çarşamba günü MYK’sını toplayacak, örgütlerden gelen eğilim yoklaması talepleri masaya yatırılacak. 250’den fazla adayını açıklayan CHP yönetimi, aralık başında toplanması beklenen Parti Meclisi’nde 300 adayını daha belirleyecek. Edinilen bilgilere göre bazı büyükşehirler ile kritik ilçeler de o listede yer alacak.

 

Hafta içi iki isim bir araya gelecek

 

Gözler ise Kemal Kılıçdaroğlu-Muharrem İnce görüşmesinde. Çarşamba ya da perşembe günü iki ismin bir araya gelmesi bekleniyor. Edinilen bilgilere göre İnce, Ankara ve İstanbul’da eğilim yoklaması yapılmasını önerecek. Ama Genel Merkez yönetimi, bu iki il başta olmak üzere kritik yerlerde bu yönteme sıcak bakmıyor. İstanbul’dan adaylık yarışına giren Gürsel Tekin ise “CHP’nin adayını mutlaka İstanbul halkına sorması lazım. İstanbul halkı kimi uygun görüyorsa, kim daha fazla oy alacaksan o aday olmalı. İnce, ben kim varsa kenetlenmeliyiz. Aksini düşünmek istemiyorum” dedi.

 

İYİ Parti ile ittifak arayışı sürüyor

 

 

CHP yönetimi kamuoyu araştırmaları ve ittifak arayışlarına göre bir aday tespitini daha doğru buluyor. Bu kapsamda İYİ Parti ile yürütülen ittifak görüşmeleri daha da önem kazanıyor. Bülent Tezcan ile Koray Aydın’ın da grup toplantılarının ardından görüşmesi bekleniyor. O görüşmede iş birliğine gidilecek illerin netleşeceği ve liderlere sunum yapılabilir hale geleceği konuşuluyor. Sonrasında ise Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener’in görüşeceği ve ittifakla ilgili son kararı vereceği ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile de bu hafta içi bir araya gelerek Ankara ve İstanbul için işbirliği önerecek.

 

Kılıçdaroğlu, Baykal ile görüştü

 

Bu arada CHP lideri dikkat çekici bir görüşme gerçekleştirdi, Deniz Baykal’ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’nun görüşmede Baykal’dan yerel seçimlere ilişkin görüşlerini aldığı öğrenildi.