Muharrem İnce: Sandık konulmadan’Gel adayımız ol’ derse asla aday değilim!

Muharrem İnce: Sandık konulmadan’Gel adayımız ol’ derse asla aday değilim!
22 Kasım 2018 12:54

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile partinin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere bir araya geldi. Görüşme 40 dakika sürdü.

 

 

 

Görüşmenin ardından konuşan Muharrem İnce, İstanbul adayı için ön seçim çağrısı yaptığını söyledi.

 

İşte İnce’nin konuşmasından satırbaşları;

 

– Partimin emrindeyim.

– Ön seçim yerine eğilim yoklaması gerektiği görüşündeyim.

– 1989’da hemen hemen bütün belediyleri nasıl aldıysak bugün de bunun mümkün olabileceğini, ama bunun için örgütü dikkate almamız gerektiğini aktardım ve bunları söyleyeceğimi de kendisine de söyledim. Sayın Nurettin Sözen İstanbul’da tek adaydı, ona rağmen ön seçime girmişti. Bunun doğru olacağını kendisine ilettim. Sandık koyarsak ve bu sandığı da eğilim noktası koyarsak… Ön seçim ya da aday yoklaması hâkim gözetiminde yapılır bir süresi vardır. Bunun daha kolayı var, eğilim yoklaması. Partililer olarak milletvekilleri gözetmen olur ve seçime 130 gün varken yaapabiliriz bunu. Ben bunun daha doğru olabileceğini düşünüyorum.

– Muharrem İnce kendisine koltuk derdinde değildir, Türkiye derdindeyim. Partimin bu seçimden başarılı çıkmasını istiyorum. Eğilim yoklaması olursa yarışa girecek misin? Evet gireceğim. Sandık konulmazsa, gel adayımız ol derse asla aday değilim.

– Arkadaşlarımın geçmişte başına gelenlerin başıma gelmesini istemiyorum. Örgütün belirlediği bu aday Sivas’ta miting yapabilmeli. Oraların sinerjisini İstanbul’a aktarsın. örgütün gücünü arkasına alan belediye başkanlarının da başarılı olacağına inanıyorum.

– Eğilim yoklaması olmazsa bilemiyorum ne olur. Onu yöneticilere sorarsınız.