Kılıçdaroğlu: Harekete geçirmezsen adam değilsin

Kılıçdaroğlu: Harekete geçirmezsen adam değilsin
3 Kasım 2017 14:05

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’lilerin, belediye başkanlarını istifa ettirdiklerini söylediğini belirterek, “Bilmiyoruz niye istifa ettirdiler. Geçen gün yine bu zat demiş ki ‘Biz yaptık şimdi sıra CHP’ye geldi, CHP’de istifa ettirsin.’ Niye istifa ettireceğiz, hangi gerekçeyle istifa ettireceğiz? İstifa ettirmezlerse İçişleri Bakanlığını harekete geçirecekmiş. Geçirmezsen adam değilsin. Geçir kardeşim. Bizim zaten belediyelerde günün 24 saatinde müfettiş var zaten. İstediğini denetlesin. Çok şükür boğazımızdan aşağı kul hakkı inmedi” dedi.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne’nin Keşan İlçesi’nde belediye tarafından yaptırılan ve belediye hizmet binasının da içinde bulunduğu çok amaçlı pazaryeri kompleksinin açılış törenine katıldı.

 

 

Kılıçdaroğlu, pazaryeri kompleksindeki belediye hizmet binası önünde CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan, Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, partililer ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, bir süre Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ağırlayarak, kendisine Atatürk portresi hediye etti.

 

Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra açılış töreninin yapılacağı alana geldi.

 
“BİZİM BELEDİYELERDE GÜNÜN 24 SAATİNDE MÜFETTİŞ VAR ZATEN”

 

 

Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarını halkın seçtiğini hatırlatarak, “Oyu siz verirsiniz. Belediye başkanı siz oy verdiğiniz sürece ve arkasında durduğunuz sürece hepimiz saygı duyarız. Diyorlar ki, ‘belediye başkanlarını istifa ettirdik’ Niçin? ‘Bilmiyoruz niye istifa ettirdiler’ Geçen gün yine bu zat demiş ki ‘Biz yaptık şimdi sıra CHP’ye geldi, CHP’de istifa ettirsin.’ Niye istifa ettireceğiz, hangi gerekçeyle istifa ettireceğiz? İstifa ettirmezlerse İçişleri Bakanlığı’nı harekete geçirecekmiş. Geçirmezsen adam değilsin. Geçir kardeşim. Bizim zaten belediyelerde günün 24 saatinde müfettiş var zaten. İstediğini denetlesin. Çok şükür boğazımızdan aşağı kul hakkı inmedi. Sayın başkan dedi ki, ‘yukarıya çıkalım, bir çay içelim, bir de size armağan vereceğiz.’ Dedim sakın ha vereceğiniz armağan herhalde ayakkabı kutusu değildir. ‘Yok yok, ayakkabı kutusu bizde gezmez. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir portresini verdi. O portreyi de genel merkezimize götüreceğiz, güzel yere asacağız” diye konuştu.

 
KİMSEYİ AÇ VE AÇIKTA BIRAKMAYACAĞIZ

 

 

CHP’li belediye başkanlarının çok zor şartlarda görev yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Hükümetin bütün baskısı var. İstediği kadar baskı yapsınlar. Halka hizmet etmekten bizi asla kimse geri döndüremez. Bizim felsefemiz, bizim inancımız, bizim ruhumuz halka hizmetle doludur. Çünkü siyaset cebi doldurmak değildir. Siyaset halka adanmışlıktır. Onlar fakirden alıp, yandaşa aktarıyorlar. Allah’ın izniyle ve sizlerin desteğiyle iktidar olduğumuzda yandaştan alıp, halka vereceğiz. Hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız” dedi.

 

 

Kemal Kılıçdaroğlu ve protokol üyeleri daha sonra Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nin açılış kurdelesini keserek, tesisi hizmete açtı. Kılıçdaroğlu, daha sonra karayoluyla açılışa katılmak üzere karayoluyla Uzunköprü İlçesi’ne geçti.

 

 

DHA