Kılıçdaroğlu: 140 karakterden korkan Başbakan! İzmir’de Kılıçdaroğlu izdihamı

Kılıçdaroğlu: 140 karakterden korkan Başbakan! İzmir’de Kılıçdaroğlu izdihamı
22 Mart 2014 18:50

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere, “Twitter’ı en çok siz kullanıyorsunuz. Kaç karakter 140… 140 karakterden korkan bir Başbakan yarattınız ne diyeyim ben size. Sizin düşüncenizden korkan bir Başbakan yarattınız. O yasak gençlere söktü mü? Gençler yasağı dinledi mi? O yüzden gençlere şükran borçluyum. Yasak size işlemez” diye seslendi.

 

 

 

İNSAN SEVGİSİ OLSA 15 YAŞINDAKİ BİR ÇOCUĞU MİTİNG MEYDANLARINDA YUHALATMAZ

 

Kılıçdaroğlu, İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda düzenlediği mitingde özetle şöyle dedi:

“Birinci adım, 30 Mart sandığa gideceğiz, ele ele, kol kola, omuz omuza bayram havası içinde gideceğiz.

Sandıklara sahip çıkacağız. Ayın 30’unda yerel iktidarı alacağız ve haramilerin iktidarını söz veriyorum yıkacağız.

Bahar her zaman güzeldir. Emin olun böyle slogan atarsanız gider patentini alır, sizden ayrıca para ister. Onun dünyası para üzerine kurulu. İnsan sevgisi yok onda. İnsan sevgisi olsa 15 yaşındaki bir çocuğu miting meydanlarında yuhalatmaz.

 

HANIMLAR SÜPÜRGEYİ ALIN, HARAMİLERİN İKTİDARINI SÜPÜRÜN

 

Baharda hanımlar temizlik yaparlar. Baharda çocuklarımızı alır parklara gideriz. Baharda ağaçlar çiçekler açar, rengârenk çiçeklerdir onlar. 30 Mart bahar günü. Sandığa gideceğiz. Hanımlar süpürgeyi alın, haramilerin iktidarını süpürün, söz mü, süpürecek miyiz?

Biliyorsunuz bunun bir danışmanı vardı, Amerika’ya gitmişti. Bunu deliğe süpürmeyin, bunu kullanın demişti. İnşallah süpürmek bize nasip olacak, biz süpüreceğiz. Süpürmeğe hazır mıyız, yapacak mıyız?

 

 

İÇİMİZDE KONYA’DAN GELEN VAR MI OTOBÜSLERLE

 

İçimizde Konya’dan gelen var mı otobüslerle, yok mu, garip bir durum bu. İçinizde Ankara’dan gelen yok mu? Hepiniz İzmirli misiniz? Recep’in haline üzülüyorum, ne olacak bu adamın hali bilmiyorum, malı götürdü, kaçmaya çalışacak, İzmir’e söz, Türkiye’ye söz, CHP’nin iktidarında nereye kaçarsa kaçsın getireceğim ve hesabını soracağım.

Yarın çocuklarımız üniversite sınavlarına girecekler. Eskiden sınav soruları hemen sınavdan sonra açıklanırdı. İlk kez şimdi sınava sorularının açıklanması yasaklanıyor. Neden yasaklanıyor? Eğer bir insan şaibeli olursa onun yaptığı sınavlarda şaibeli olur, eğer iktidar şaibeli olursa onun aldığı kararlarda şaibeli olur. Eğer iktidar şaibeli olursa 76 milyon yurttaşın ödediği vergilerin hesabını bilemeyiz.

Ayı 30’u sandığa gideceğiz. Ne için, haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kurmak için.

 

BU ÜLKENİN DİKTATÖRÜNE DİZ ÇÖKTÜRDÜLER

 

Bu seçimlerde 2.5 milyon gencimiz ilk kez oy kullanacak. O gençlere sesleniyorum. Siz, sevgili gençler, sizinle iftihar ediyorum. Siz sadece benim değil bu ülkenin onurusunuz. Siz Mustafa Kemal’in askerlerisiniz. Bir diktatöre siz diz çöktürdünüz. Bu ülkenin diktatörüne diz çöktürdüler. Size inanıyorum, size güveniyorum.

Gezi eylemlerinden sonra da hiçbir zaman çarkı tutmadı, bozuldu, insanları bölmeye çalışıyor, insanlarla kavga ediyor hatta kendi kendisine kavga ediyor, niye kavga ediyor anlamıyorum, ama biz provokasyonlara gelmeyeceğiz. Sağduyulu bir yurttaş olarak sorumlu bir yurttaş olarak çocuklarımızın geleceğini düşünen bir yurttaş olarak demokrasimiz için özgürlüğümüz için sandığa gideceğiz. Onun provokasyonlarına asla gelmeyeceğiz. İktidardan gitmemek için her türlü yolu deneyebilir.

Bakın bugün Ankara’da büyükşehir belediye başkan adayımız bir yere gidiyor ve saldırıya uğruyor. Bizi korkutacaklarını sanıyorlar. Bilmiyorlar ki bu CHP yedi düvele karşı mücadele etmiş Kuvayi Milliye’nin merkezidir.

Biz konuşan Türkiye’den yanayız, biz barıştan yanayız, biz huzurdan yanayız, biz demokrasiden yanayız, biz herkesin özgürce siyasal düşüncesini açıklanmasından yanayız.

 

140 KARAKTERDEN KORKAN BİR BAŞBAKAN YARATTINIZ NE DİYEYİM BEN SİZE

 

Bakın şimdi Twitter’e yasak getirdiler. Gençler size sesleniyorum, Twitter’a en çok siz kullanıyorsunuz.

Kaç karakter 140… 140 karakterden korkan bir Başbakan yarattınız ne diyeyim ben size. Sizin düşüncenizden korkan bir Başbakan yarattınız. O yüzden gençlere şükran borçluyum diyorum.

 

AYAKKABI KUTUSUNDAN KORKAN ADAM

 

Kadınlara da şükran borçluyuz. Hiç ayakkabı kutusundan korkan bir başbakan gördünüz mü? Bizim bir kadınımız aldı ayakkabı kutusunu gösterdi, polisler gidip yakaladılar, Başbakan’a hakaretten diye… O kadına da şükrün borçluyum. Ayakkabı kutusundan korkan adam.

Sıradan bir çalan değil, başçalan. Onun unvanını artık bütün dünya biliyor.

Siz hiç ‘Facebook’u kapatacağım, Twitter’ı kapatacağım, baş belasıdır’ diyen dünyada bir siyasetçi gördünüz mü, Türkiye’de var, adam bizi dünyaya rezil etti.

 

YASAK SİZE İŞLEMEZ

 

O yasak gençlere söktü mü? Gençler yasağı dinledi mi? O yüzden gençlere şükran borçluyum. Yasak size işlemez. Siz zaten doğruların peşindesiniz. Siz zaten mücadele edersiniz.

 

İZMİR’İ PARAYLA SATIN ALMAK İSTİYORLAR

 

Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları ben de biliyorum siz de biliyorsunuz. İzmir’in bizim tarihimizde çok önemli bir yeri vardır. Hasan Tahsin buralıdır. Düşmana ilk kurşunun atıldığı yerdir İzmir. O nedenle İzmir’den hınç almak istiyorlar. İzmir’i sindirmek istiyorlar. İzmir’i parayla satın almak istiyorlar. Yapabilirler mi, ben de biliyorum Hasan Tahsin’in çocukları izin vermez diye, yedi düveli denize döken İzmir sana da eyvallah diyecek.

 

O PARFÜMÜ ALIN

 

Acaba İzmir’i alabilir miyiz diye size birisini gönderdiler. ‘Milyon Ali’. Bin Ali değil, bin desek adam milyonlarla oynuyor, Bin Ali diyemeyiz, Milyon Ali. Milyon Ali, arkasına almış müteahhitleri. O da bir havuz oluşturmuş. İzmir havuzu, ‘İzmir’i nasıl satın alabilirim’, ev ev parfüm dağıtıyor. O parfümü alın. O sizin hakkınız, götürdüğünün yanında çok minicik bir şey, pirinç tanesi gibi bir şey. İzmir’e gelmiş, havuzu oluşturmuş, İzmir’i satın alacak Milyon Ali. Sen önce oluşturduğun başçalanın talimatıyla 630 milyon dolarlık havuzun hesabını ver ondan sonra İzmirlinin karşısına çık?”