Halk Arenası’nda Dündar’ın bu haftaki konuğu CHP lideri Kılıçdaroğlu oldu, ‘CHP örgütleri yenilenecek!’

Halk Arenası’nda Dündar’ın bu haftaki konuğu CHP lideri Kılıçdaroğlu oldu, ‘CHP örgütleri yenilenecek!’
17 Nisan 2014 23:25

Halk Arenası’nda Uğur Dündar’ın bu haftaki konuğu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Halk TV’de Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası Programı’nda soruları yanıtlıyor. İşte Yerel Seçimler’deki başarısız olunan il ve ilçeleri değerlendiren Kılıçdaroğlu açıklamalardan bazı satırbaşları…

 

CHP ÖRGÜTLERİ YENİLENECEK

 

Özellikle seçim sırasında çok büyük eksiklikler yaşandı. Sandık başlarında bir çok eksiklik oldu. CHP’nin az oy aldığı sandıkların bazılarında sandık başını terketmeler oldu. Örgütte yeni yapılanmalara gideceğiz, gençleştireceğiz.

.

.

HER SEÇİM ÇEVRESİNDE ÖN SEÇİM

 

Kılıçdaroğlu, ‘önümüzdeki seçimlerde tüzüğümüz gereği milletvekilleri ön seçimle belirlenecek’ dedi.

 

ANKARA BİZİM

 

30 Mart Yerel Seçimleri’nde CHP olarak aslında hedefimiz yüzde 32′yi yakalamaktı. Anketler de bize yüzde 30′u gösteriyordu. Ancak yüzde 32 algısı bizde 17 Aralık Operasyonları sonrasında oluştu. Fakat bu mümkün olmadı. Ancak aldığımız oy oranı bana kalırsa yüzde 30. Çünkü bu seçimlerde halkın büyük bir kısmının da düşündüğü gibi büyük şaibeler oldu. Hatta açık Ankara’da kaybettiğimiz düşünmüyorum. Sandıklarda hırsızlık yapıldı. Mansur Bey’in oradaki mücadelesi sürüyor. Ama sonuç ne olur bilmiyorum. Ankara’da seçim yenilenmeli.

 

FEZLEKELERLE HER ŞEY ANLAŞILACAK

 

Bir siyasal iktidar yolsuzluk yaptı diye ona gönül verenler birden bire partilerinden vazgeçmiyorlar. Ama AKP 2 milyon oy kaybetti. Hatta 2002′den bu yana AKP’nin aldığı oyları incelerseniz büyük düşüş içinde olduğunu görürsünüz. Toplumun önemli bir kesimi yolsuzluk olayını duymamış. Bazıları da sadece AKP Hükümeti’ni zora sokmak için tezgahlandığına inanıyor. Ama fezlekeler yakında Meclis’e gelcek. O zaman görecekler ve anlayacaklar bunların gerçek olduğunu.