Kılıçdaroğlu: Hak arayanlar terörist ilan ediliyor

Kılıçdaroğlu: Hak arayanlar terörist ilan ediliyor
15 Şubat 2019 11:35

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Sokak Ekonomisi ve Güvencesizler Çalıştayı’nda konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu ‘Hak arayanlar terörist ilan ediliyor’ dedi.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle;

-Karnımız çok acıktığın bir yerde midye, çiğ köfte alıp geçebiliyoruz ama bu insanlar neler yaşıyor görmüyoruz. Asılnda gözlerimiz görüyor ama sorunlarını göremiyoruz.

-O insanlar hayat mücadelesi veriyor. Bunların tamamını asılnda görüyoruz ama o perdenin arkasında neler oluyor, günlük yaşamında neler oluyor bilmiyoruz.

-Hepimizin görevi, özellikle siyasetçilerin görevi bu kesime daha yakından bakmaktır. Akşam arkadaşlar bana bir not gönderdiler. Hocalarımız ciddi ciddi araştırmalar yapmış sokak ekonomisi konusunda. Sokak ekonomisi arka planda tartışılır daha çok. Bunu görünür kılmak ünvanında halk olan bir parti için zorunluydu. Bugün biz bu çalıştayı yaparak bu sorunu görünür kılmak istiyoruz.

-Oturdum bir çalışma yaptım sokak çalışanları ve hortumcu piyasa ekonomisini yaratanlar. Bir tanesi belki günde 12 saat çalışır belki o gün satacağı ürün için borç alır…