Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye: FETÖ’cü arıyorsan işbirliği yaptığın adama bakacaksın

Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye: FETÖ’cü arıyorsan işbirliği yaptığın adama bakacaksın
3 Mayıs 2018 13:39

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

 

 

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından önemli satır başları;

 

“Bütün Ülkücü arkadaşlarıma sesleniyorum, gerçeği görsünler. Birleşeceğiz bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz.

 

 

 

Bugün Dünya Basın Özgürlüğü Günü. Bir gazeteci gücü denetlemek için görev yapar. Eğer gazeteci gücün arkasından gidiyorsa o artık gazeteci değildir. Gazete sahipleri atama ile o göreve geliyorlar. Bir başka gruba diyor ki iktidar bunu sen yöneteceksin altı ay. Gazeteler baskı altında kalmadan Türkiye’nin her tarafına dağıtabilmeli. Türkiye’de gazetecilik yapan kişi sendika üyesi olmalı. Sayın Genelkurmay Başkanı ile Saray’ın Sözcüsü’nü haber yapan gazetecinin işine son verdiler. Saray Sözcüsü’nün 11. cumhurbaşkanını ziyaret etmesi dünyanın her yerinde haberdir. Basın ilan kurumu ile verilen kamu ilanları iktidarın keyfinden çıkarılmalı. Televizyonlarda verilen kamu zorunlu ilanları paralı olmalıdır.

 

BAHÇELİ’NİN SÖZLERİNE TEPKİ

 

 

Bu kürsüden defalarca FETÖ’nün siyasi ayağını açıkladım. FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı Saray’da oturan zattır. Devletin namusunu kozmik odasını sen FETÖ’ye açmadın mı? FETÖ’nün siyasi ayağı ile işbirliği yapanlar bugün seçmenleri suçlama noktasına geldiler. Sen FETÖ’cü arıyorsan işbirliği yaptığın adama bakacaksın. Bunu neden söylüyorlar, amaç 100 bin imzayı toplayamasınlar. Bütün seçmenlere çağrım İlçe Seçim Kurullarına gidiniz ve bu adayları imzalarınızla adaylığınıza taşıyınız

 

 

İŞSİZLİK SORUNU

 

 

Kayseri’de kendini yakmak isteyen ve intihar eden vatandaşları değerlendirdik. TBMM’nin önüne gelen işsizlik yüzünden kendini yakan vatandaş korkudan haber olmadı. Biz eleştirdik ancak bu yönden haber oldu. Türkiye’nin geldiği nokta budur.

 

 

ABDULLAH GÜL TARTIŞMALARI

 

 

28 Şubat 28 Şubat diye kıyamet kopardılar. Askeri kendin için kullanıyorsun. Bu işi garantileyecek olan bu ülkenin demokratlarıdır. Biz bunu yapacağız. Ben merak ediyorum Sayın Abdullah Gül’e de Ali Fuat Başgil’e yapılan tehditler yapıldı mı?  Geldiğimiz nokta siyasi olarak karanlık bir noktadır. Askeri arkana alarak demokrasiyi mi güçlendireceksin sen? Bekliyorum ne diyecekler. Bu ülkenin bütün muhafazakar demokratlarına sesleniyorum, şimdi aynı şekilde darbelere karşı çıkmak zamanıdır. Demokrasiden insan haklarından yanayım diyorsan farklı bir cumhurbaşkanı seçeceksin.

 

 

EMEKLİLERE İKRAMİYE

 

 

Emeklilere iki maaş vereceğiz dediğimizde kıyameti koparmışlardı. Biz bunu dillendirmeseydik emekli kardışlarımız siz 1 TL bile alamazdı. Siz zaten malı götürdünüz altını veriyorsunuz emekliye. Daha fazlasını vereceksiniz daha fazlasını. Nasıl veriyorlar biliyor musunuz? 2008’de kanun değişikliği ile emekliye alması gerekenin altında bir rakam verdiler. 2008’de 1 bin 822 lira aylık bağlanıyordu. 10 yıldır her ay 1000 lira emeklinin hakkını çaldılar. Bana 1000 lira vererek hakkımı çaldın. Esnaf da 2008 öncesi esnafa bağlanan emekli maaşı 1800 lira bugün alacağı aylık 800 lira. Bir de prim borcu varsa sağlık hizmeti de vermiyorlar. Yani sosyal güvenlik sistemindeki açağı emekli maaşından alarak kapatmaya çalıştılar. İki kişiden çıkıp benim şahsımdan özür dilemesini bekliyorum. Birincisi Ahmet Davutoğlu, ikincisi Mehmet Şimşek şimdi senden CHP’ye oy vermeni bekliyorum.”