Kılıçdaroğlu, nihayet ‘FETÖ’ dedi!

Kılıçdaroğlu, nihayet ‘FETÖ’ dedi!
26 Temmuz 2016 13:07

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cemaat’in darbe girişimi sırasında bombaladığı Gölbaşı Özel Harekât Başkanlığı’nı ziyaret etti.

 

 

 

Burada bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu’nun Taksim’deki mitingde “FETÖ, Fethullah Gülen” demediği için eleştirilmesinin ardından “FETÖ” demesi dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, “FETÖ terör örgütünün devletin içinde bu kadar yuvalanması, hepimizin üzerinde düşünmesi gereken bir tablodur” diye konuştu.

 

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Taksim’deki ‘Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ndeki konuşmasında Cemaat’in darbe girişimine ilişkin Fethullah Gülen’den bahsetmemişti. Kılıçdaroğlu bu nedenle kamuoyu ve gazeteciler tarafından eleştirilmişti.

 

 

Kılıçdaroğlu’nun bugünkü konuşmasında “FETÖ” demesi dikkat çekti. Fethullah Gülen’in iadesi için ABD’den talepte bulunulmasını olumlu karşıladığını ifade eden Kılıçdaroğlu, ABD’ye çağrı yaparak Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesi gerektiğini vurguladı.

 

 

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

 

 

“Anayasanın ruhuna sadık kalan polis teşkilatımız hepimizin göz bebeği olmalıdır. 15 TEmmuz akşamı yaşanan olay Türkiye cumhuriyeti tarihinde birden fazla ilki doğurdu. Ortak payda oluşturdu. Özgürlüklere bağlılık konusunda büyük bir ortak payda oluştu. 43 arkadaşımız, havacılı dairseinde de 7 arkadaşımız demokrasi şehidi oldu. Onları hiçbir zaman unutmayacağız.

 

 

“FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN…”

 

 

Bugün Türkiye’nin yeniden ayağa kalkması onların hayatlarını feda etmesi ile gerçekleşti. FETÖ terör örgütünün devletin içinde bu kadar yuvalanması, hepimizin üzerinde düşünmesi gereken bir tablodur. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama bütün partilerin demokrasi konusunda ortak bir görüş oluşturmaları çok önemlidir.

O akşam 16 Temmuz sabahı için mücadele eden polis teşkilatımıza, TSK’daki çete ile bağlantısı olmayan üyelerine teşekkür ediyoruz. En büyük teşekkürümüz de vatandaşlarımıza. Biz siyasetçiler olarak bugünkü atmosferden son derece mutluyuz. ”