Kılıçdaroğlu: Gençleri kandırmak ve onların oylarını almak için böyle bir yasa getiriyorlar

Kılıçdaroğlu: Gençleri kandırmak ve onların oylarını almak için böyle bir yasa getiriyorlar
10 Nisan 2017 20:01

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

 

 

 

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

 

 

“248 şehidimiz oldu ve canları yerde haklarının aranması lazım. Komisyon kuruldu ve uzun süre komisyona üye vermediler. Ben şimdi 248 şehidin hakkını aramayacağım da ne yapacağım? 15 Temmuz darbe girişimi komisyonu bir rapor taslağı hazırlıyorlar ve bu taslağı 16 Nisan’dan sonra vereceğiz diyorlar. Neden 16 Nisan’dan sonra. Şunu bir atlatalım onlara yine hodri meydan diyorum. Ben Yenikapı’ya gittim ve 12 madde halinde Türkiye bir daha darbelerle karşılaşmasın diye nelerin yapılması gerektiğini saydım. İkisine de hodri meydan diyorum. Gelsinler sizin kanalınızda konuşalım.

 

 

“BANA BÖYLE BİR ÖRNEK GÖSTERSİNLER”

 

 

“Aklın alacağı bir şey değil. Ben bir partinin üyesiysem nasıl tarafsız olabilirim? Parlamentoda içtiğimiz yemin tarafsızlık yemin değildir. Ama sayın cumhurbaşkanı tarafsızlığı üzerine yemin eder. Bir partinin genel başkanı olduktan sonra sayın cumhurbaşkanı tarafsızlık yeminini parlamentoda nasıl yapacak? Cumhurbaşkanlığı makamı bizim ortak paydamızdır. 80 milyonu temsil eder. O makam bir partinin makamı haline gelirse 80 milyonu temsil edemez. Bana böyle bir örnek göstersinler.”

 

 

“SON DERECE TEHLİKELİ BİR OLAY”

 

 

“Gönül isterdi ki sayın Cumhurbaşkanı da, Binali Bey de, Bahçeli de, neden ‘Evet’, neden ‘Hayır’ denmesi gerektiğini anlatsınlar. Örneğin ben diyorum ki; cumhurbaşkanı tarafsız olmalı. Yargı siyasallaşmamalı bir partinin genel başkanı Genelkurmay Başkanı’nı tayin etmemeli orduyu siyasileştirirsiniz. Atanacak kişilerin niteliğini başkan belirleyecek. Hangi koşullarda birisi Müsteşar olacak. Bütün bunların devletin yapısı ve işleyişi konusunda kararname çıkaracak. Son derece tehlikeli bir olay. Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası açısından.”

 

 

“TEK ADAM REJİMİ OLSUN DİYORSANIZ ÇIKIN BUNU SÖYLEYİN”

 

 

“Eğer siz kandırılırsanız 24 saat içinde Türkiye Cumhuriyeti’ni ayrı bir kuruma emanet edebilirsiniz? Böyle bir yetki kime verilmiştir dünya tarihinde. Biz bu yetkileri bir kişiye verelim mi, vermeyelim mi? ‘Tek adam rejimi olsun’ diyorsanız çıkın bunu söyleyin gerekçelerini sayın. Kışlaya siyaset girmesin diyorum. Adliyeye siyaset girmesin diyorum. Bunlar bizim aleyhimize. Oysa biz bir arada olmak zorundayız. Kimlik siyaseti yapmayalım din üzerinden siyaset yapmayalım. Ben bunları savunuyorum.”

 

 

BENİM TAYİN ETTİĞİM BENİ YARGILAR MI?

 

 

Benim tayin ettiğim beni yargılar mı? Bakanları ele alalım. Parlamenter sistemde biz bunun için gensoru veririz. Sayın bakan da çıkar kendisini savunur. Tek adam rejiminde hiç kimse gensoru veremeyecek. Bütün mütedeyyin vatandaşlarımın vicdanlarına sesleniyorum. Yolsuzluk yapan bakan dahi hesap vermeyecekken nasıl parlamento güçleniyor demek ne kadar doğru? Ya milletin aklıyla alay mı ediyorsunuz? Keşke burada olsalar da benim söylediklerimi dinleseler. Aslında çok iyi biliyorlar bunları. Ama başka şey anlatıyor. Tek söyledikleri şey ‘Kemal Kılıçdaroğlu’. Eleştiriyorlar sürekli beni.

 

 

FESİH YETKİSİ VAR MI YOK MU?

 

 

Efendim fesih şu, bir organın; dernek olabilir, TBMM olabilir. Belli bir görev süresince seçilip gelmişse insanlar oraya, kendi iradeleri dışında görev süreleri dolmadan görevlerinden alınırsa buna fesih denir. Bozdağ 9 Ocak’ta ‘Fesih yetkisi var’ dedi.

 

 

ERDOĞAN’IN BAŞDANIŞMANI KARTEPE’NİN SÖZLERİ

 

 

Bunu Binali Beye, Bahçeli’ye, Cumhurbaşkanına sormak lazım. Bu lafı ben söylesem kıyameti koparırlardı ama kendi danışmanı söylüyor bunu.

 

 

CHP’NİN 18 YAŞ İTİRAZI

 

 

Gençleri kandırmak ve onların oylarını almak için böyle bir yasa getiriyorlar. Seçilme yaşını daha önce 25’e getiren partide 25 yaşında bir milletvekili yok. Garibanın oğlu El bab’da şehit olup gelecek. Bizim Ankara’daki beylerin çocukları 18 yaşında milletvekili olup ömür boyu askerlikten muaf olacaklar.

 

 

Hayır demenin onuru vardır. Evet vermenin ise vebali ağırdır. Mustafa Kemal’e verilmeyen yetkileri 21. yüzyılın çeyreğinde bir kişiye veriyorsunuz. Anlamakta zorlanıyorum. Hayır çıkarsa sonuç Türk halkına aittir. Tüm dünya şunu söyleyecek, Türkiye’de demokrasiyi askıya almak istediler ama izin vermediler.

 

 

Benimle eğer tartışmak istiyorsanız. Açık ve net hodri meydan diyorum. İstediğiniz televizyon kanallarında oturalım medeni şekilde tartışalım.

 

 

 

Kaynak: Sözcü