Kılıçdaroğlu: Esad’la en başında görüşseydik ne Rusya ne de ABD bu kadar etkili olurdu!

Kılıçdaroğlu: Esad’la en başında görüşseydik ne Rusya ne de ABD bu kadar etkili olurdu!
25 Ekim 2019 11:06

İktidara Adana Mutabakatını Rusya’nın hatırlattığını söyleyen Kılıçdaroğlu’nun “Biz söyledik, bizi dinlemediler. Trump ve Putin söyleyince hemen dinlediler. Suriye ile masaya otur dedik, dinlemediler. Putin söyleyince Esad’la görüşeceğini açıkladı. Türkiye özgür iradesini kullanmadı. Esad’la en başında görüşseydik ne Rusya ne de ABD bu kadar etkili olurdu. Biz Esad’la görüşseydik her türlü şartı kabul ettirebilirdik. Şimdi Türkiye Rusya’nın şartlarını kabul etmiş oluyor. Olan Türkiye’nin 8 yılına olmuş oldu. En büyük kazancı Rusya sağladı” diye konuştuğu öğrenildi.

 

 

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün Türkiye AB Karma İstişare Komitesi Türkiye Kanadı temsilcilerini partisinin genel merkezinde kabul etti. Görüşmeye, TOBB, TESK, HAK-İŞ, Türkiye KAMU-SEN, MEMUR-SEN, TİSK, TÜRK-İŞ, TZOB, Türkiye Emekliler Derneği temsilcileri katıldı.

 

İktidarın okuduğu için eleştirdiği ABD Başkanı Trump’ın mektubunun eşi benzeri olmayan bir rezalet olduğunu belirterek “Tepki göstermeme kızıyorlar. Ben tepki göstermeyeceksem kim tepki gösterecek? Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin onurunu düşünüyorum. Anayasaya göre Cumhurbaşkanının Türkiye’nin onurunu temsil etmesi gerekir. Bu mektuba yanıt vermeyerek Cumhurbaşkanı Türkiye’ye büyük bir zarar vermiştir. Bu toplumu aşağılamaktır. Bunu kabul etmiyoruz” diye konuştu.

 

 

Fotoğraf: CHP