Kılıçdaroğlu erken seçim çağrısını tekrarladı! ‘Gel erken seçim yapalım, istemediklerini aday göstermezsin’

Kılıçdaroğlu erken seçim çağrısını tekrarladı! ‘Gel erken seçim yapalım, istemediklerini aday göstermezsin’
31 Ekim 2017 15:04

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

 

 

 

Konuşmasının başında FETÖ soruşturması geçirdiği için canına kıyan Güneydoğu gazisi İrfan Bayar’ı anarak başlayan ve FETÖ soruşturmalaranıdaki mağduriyetlere dikkat çeken CHP lideri hükümete “Vallahi de billahi de bunların yatacak yeri yoktur.” diye seslendi.

 
SÖZCÜ SORUŞTURMASININ SAVCISINA SESLENDİ

 

 

Sözcü gazetesine yönelik algı operasyonun savcısına da seslenen Kılıçdaroğlu “Sözcü’nün sahibi ile ilgili suçlamalar yapıldı. Sayın Burak Akbay terör örgütü üyeliği ve terör örgütü propagandası yapmaktan ötürü yargılanıyor. Yahu Sözcü’nün FETÖ ile ne ilgisi var. Akıl mantık olsa bunu görür. Gazete okusalar bunu görürler. Akılları başlarında olsalar görürler. Sözcü THY uçaklarına alınmazken Zaman gazetesi alınıyordu sayın Savcı” diye konuştu. Sözcü ile ilgili iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesine de şaşırdığını belirten Kılıçdaroğlu “Aklını Saray’a ipotek eden savcı gerçekleri göremez” dedi.

 
“AKBAY’IN PARA HAREKETLERİ İNCELENMİŞ FETÖ’YLE HİÇBİR BAĞLANTISI YOK”

 

 

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü “Düne kadar Pensilvanya’dan talimat alan hakimler, şimdi roller değişti, saraydan talimat alıyorlar. Bu ülkenin gariban insanları mağdur oluyor. Kim iktidara muhalifse onlar hesap verecek deniyor. FETÖ unutuldu. Burak Akbay’ın bütün para hareketleri incelenmiş. FETÖ ile hiçbir bağlantısı yok. Her kuruşun, her milyonun kime gittiğini araştırıp soruyorlar hiçbir şey yok ama olsun diyor. Davayı açıyorlar. Yeni bir suç icat ediyorlar.”

 
‘BU DÜNYANIN HER YERİNDE HABERDİR’

 

 

Gökmen Ulu’nun 15 Temmuz tarihli “Sözcü, Erdoğan’ı buldu” başlıklı haberine de değinen Kılıçdaroğlu “Cumhurbaşkanı’nın nerede olduğunu haber yapmak Türk Ceza Kanunu’na göre suç mu? Bu dünyanın her yerinde haberdir” diye konuştu.

 
‘BÖYLE BİR İDDİANAME MİZAH DERGİLERİNDE BİLE İNANDIRICI BULUNMAZ’

 

 

Sözcü’ye yönelik yürütülen davadaki kripto FETÖ’cü tanıklara da değinen CHP lideri “Diyorlar ki tanıkların ifadesine başvurduk. Tanık kim? Kesin FETÖ’cü. FETÖ elebaşı Gülen’le yemek yemişler. Böyle bir iddianame mizah dergilerinde yer alır ama o da inandırıcı olmaz ama burada bu kadar da oluyor. Bir masada yemek yiyorlar, kapının önünde de garson var. FETÖ’cü garson diye. Fetullah Gülen orada, ihbar eden adamlar orada, sadece garson FETÖ’cü. Burak Akbay’ın FETÖ’nün yurtlarında kaldığı iddia ediliyor. Öyle bir yurt yok.” dedi.

 

 

DEVLETİN ÇİVİSİ ÇIKMIŞ’

 

 

Kılıçdaroğlu iddianamedeki çelişkileri tek tek sıralayarak “Devletin çivisi çıkmış arkadaşlar…” yorumunda bulundu.

 
“SENİN DERDİNİ ANLATAN TEK PARTİ CHP”

 

 

Meclis Genel Kurulu’ndan geçen torba kanuna da değinen CHP lideri “Zonguldak’ta 170 yıldır kömür çıkarılır. Kömür Zonguldak için stratejik üründür. Kömür sayesinde düğünler yapılır, sofralar kurulur, gelir artar. ‘Kara elmas’ der zaten Zonguldaklı kömüre. Torba kanun içine 58. madde yerleştirdiler. Bölecekler, parçalayacaklar ayrıca ruhsatlandıracaklar sonra bunları birilerine peşkeş çekecekler. Zonguldaklı kardeşlerim iyi dinlesinler. Senin derdini, yerin altında çalışan işçinin derdini, tek ama tek anlatan parti CHP’dir. Bunu unutma” diye konuştu.

 
“ZENGİNDEN ALIP FAKİRE VERECEĞİZ”

 

 

Ekonomideki gelişmelere değinen CHP lideri “Bunların en temel özelliği fakirden alıp zengine vermek. Köprü geçişlerini dolar üzerinden yapıyorlar. Biz iktidara geldiğimizde sözüm söz. Zenginden alacağız fakire vereceğiz. Asgari ücretten vergi almayacağız. CHP’li belediyelerde asgari ücretin 1500 lira olduğunu hatırlatan CHP lideri “Bunu tüm ülkede yapmak için sizden yetki istiyoruz” diye konuştu.

 
“KİMSE ‘BEN MİLLİ İRADEYİM’ DİYE ÇIKAMAZ”

 

 

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü “Cumhuriyetimizin 94. yılını onurla, şerefle kutladık. Cumhuriyet coşkusunun meydanlara taşması bizim onurumuz oldu. Bu Cumhuriyet görkemli hale gelmek zorundadır. Cumhuriyet 80 milyonun Cumhuriyeti oldu. Siyasiler halka hesap veriyorsa orada tam anlamıyla demokrasi vardır. Mücadelemizi katılımcı demokrasi ile hayata geçireceğiz. Bizim anayasamızda değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek madde, laik, demokratik hukuk devletidir. Egemenlik sarayda oturanların değil milletindir. Bunu kimse unutmasın.Hiç kimse ben milli iradeyim diye ortaya çıkamaz. Kendi dayatmacı kültürünü millete sunamaz. Bazıları demokrasiyi sadece sandıktan ibaret görüyor. ‘İstediğimi yaparım’ diyor. Astığını as, kestiğini kes diyor. Demokrasi kültürü değil, dayak kültüründen gelmişse böyledir.”

 
BELEDİYE BAŞKANLARININ İSTİFASI KONUSUNDA SERT SÖZLER

 

 

Belediye başkanlarının istifalarına da değinen Kılıçdaroğlu “KHK’ya da artık gerek yok. İstifa ettiriyorlar. Bir Allah’ın kulu çıkıp bana bunun için hukuki bir süreçtir desin” diye konuştu. Dün istifa eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un ” Tehdit edildim” şeklindeki istifa açıklamasına da değinen CHP lideri şunları kaydetti; “Bir kişinin ailesine hangi ahlaki gerekçeyle baskı kurarsın. Bir belediye başkanının ailesi ile uğraşmak bizatihi faşist diktatörlüğün gereğidir. Devlet mafya yöntemi ile yönetiliyor. Bu mafyanın yöntemidir. Mafya yöntemine başvuracaksan o koltuktan ayrılacaksın. Sen o koltuğu hak etmiyorsun. Böyle bir rezalet Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiştir. Belediye başkanını bıraktın ailesiyle uğraşıyorsun. Yahu sende ahlak yok mu din yok mu? Sen hangi değerlere inanıyorsun? Herkesin inancına saygı gösteririz ama hadi adamla kavga ediyorsun ailesinden ne istiyorsun? Gel erken seçim yapalım sen istemediklerini aday göstermezsin. Demokrasinin namusunu kurtaralım”