Kılıçdaroğlu: Erdoğan’a kaçması için uygun bir ülke buldum!

Kılıçdaroğlu: Erdoğan’a kaçması için uygun bir ülke buldum!
25 Mart 2014 21:39

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Denizle’de halka hitap etti. Kılıçdaroğlu konuşmasında Erdoğan’a Ömer El Beşir’in ülkesi Sudan’a kaçmasını tavsiye etti.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Denizli’de halka hitap etti. Kılıçdaroğlu buradaki konuşmasında Başbakan Erdoğan’ın kendi iktidarlarında kaçacağı ülkeyi bildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “CHP iktidarında yurt dışına kaçacak. Ona uygun bir ülke buldum. Ömer el Beşir’in ülkesi Sudan… O da yolsuzluk yaptı büyük bir servet edindi. Başbaşa gelsin sohbet etsinler. Sen ülkene nasıl baskı yaptın? Ne kadar mal götürdün? Şu kadar… Seninki hikâye ben 85 milyar götürdüm desin… Ama nereye giderse gitsin onu bağımsız mahkemelerin yargılamasını sağlayacağım. Hiç kimsenin endişesi olmasın.” dedi.

 

 

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları:

 

Bu ülkede para var imkan var herşey var eksik olan temiz iktidardır… Başçalan’a bir şey önerdim. Dedim ki sen götürüyorsun aile boyu götürüyorsun. Kaç liraya doyacaksan Allah aşkına söyle uluslararası yardım kampanyası açalım. Bu milletin yakasından düş. Doğru öneri değil mi? Ama kaç liraya doyacağının hesabını hala yapamadı.

 

 

30 Mart’ta biz doyuracağız. Sandığa gideceğiz. Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Ben hükümeti eleştiriyorum diye AKP’ye oy veren yurttaşlarım üstüne alınmasınlar. Ben onları seviyorum. Hiç ayrım yapmadım. Her yurttaş arzu ettiği partiye oy verebilir. Ama sandığa giderken ellerini vicdanlarına koysunlar. Şöyle desinler… Ya arkadaş sen dedin ki yolsuzluğu yoksulluğu yasakları bitireceğim dedin sana oy verdik. Geldiğimiz nokta ne? Yasaklar var mı? Yolsuzluk var mı? Yoksulluk var mı? Malı götürüyorlar mı? Aile boyu… Ne diyordu ben yürütmenin başıyım diyordu. Vallahi doğru. Nasıl yürüttüğünü görüyoruz…

 

Ben çalışıyorum birileri çalıyor. Biri çalıyorsa geleceğimizden çocuklarımızdan çalıyor. Emin olun gün 25 saat olsa 25 saat çalışırım. Bana görev düşüyor size de görev düşüyor. Ülkemizi insanımızı seviyoruz. Taşımız toprağımız güzel insanımız güzel. Bu ülkeyi cennete çevirmek mümkün. Herkes barış ve huzur içinde yaşayabilir. Bunun tek şartı var. Siyaset ahlaklı olacak. Siyaset ahlak üzerinde büyüyecek. Ahlak adalettir. Adalet milletin vicdanıdır. Bir filozof der ki, Adalet kutup yıldızı gibidir yerinde sabit durur bütün kainat onun etrafında döner. Biz adalete ahlaka hasretiz şimdi.

 

 

Geçmişte hangi partiye oy vermiş olursanız olun. Gün geleceğimize sahip çıkma günüdür. Türkiye’yi kirden arındılarım. Türkiye dünyaya rezil oldu. ABD’den Japonya’ya kadar Twitter yasağı konusunda Türkiye suçlanıyor. Türkiye bunu hakkediyor mu? Çalanları kul hakkı yiyenleri alaşağı etmek için çalışalım. Düne kadar bize inançlarımız konusunda atmadıkları iftira kalmadı. Allah büyüktür ya. En son hani şu üç seferde bir buçuk milyon götüren Egemen Bağış’ın ses kaydı çıktı. Kaç yurttaş dinledi bilmiyorum. Allah’ın kelamıyla dalga geçilmez. Ama onlar yaptılar. Bizim inancımız şudur. Ben her cuma google’dan bir ayet salllıyorum demek bizim inancımıza terstir. Biz herkesin inancına saygı gösteririz.

 

Yarın sandığa gideceksiniz elinizi vicdanınıza koyun. Harama ortak olmayın helale ortak olun. Kul hakkı yiyenden yana olmayın. Yemeyenden yana olun. Sevgiden hoşgörüden kardeşlikten yana olun.