Kılıçdaroğlu: Erdoğan benim Cumhurbaşkanım değil, AK Parti’nin genel başkanı

Kılıçdaroğlu: Erdoğan benim Cumhurbaşkanım değil, AK Parti’nin genel başkanı
14 Şubat 2018 09:45

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluy yarın gerçekleşecek Türkiye ABD yetkilileri görüşmesi öncesinde “Türkiye en net, en sert tepkiyi göstermeli. Tavrını da almalı. İncirliği kapatırlarsa kapatsınlar. ABD terör örgütlerine desteğini bitirmeli” dedi.

 

 

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından önemli satırbaşları;

 

‘ENİS BERBEROĞLU BERAAT EDECEK’

 

 

“Enis Bey’i gerçekten mahkum edecek bir belge yok. 18 internet kanalında yayınlandı, bu mu gizli belge? Her şeye karşın adaletten umudumu kesmeyeceğiz. Enis Berberoğlu beraat edecek. Kaldı ki o belgelerin Enib Berberoğlu tarafından paylaşıldığına ait bir belge yok.

İlker Başbuğ’u terörist diye hapise aktmadılar mı? Kumpas olduğu zaman ‘biz rahatsızız dedi.’ İlker Başbuğ ‘afrin’de kahremen ordumuz terör örgütlerini yok etmek için çalışıyor, bunu siyasalleştırmayın diyor. Bunu söylediği için hebasını verecek diyor. Ne hesabını verecek? Genelkurmay Başkanları günlük sıcak olayların bir parçası olmazlar. Dün grup toplantısında Afrin’e girerken iki aktör, Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı gidip görüştüler. Onların desteği ili büyük ölçüde hava desteği alındı.

 

 

‘AFRİN OPERASYONU GEREKLİ’

 

 

Erdoğan’ın tek ilgi alanı benim. Afrin operasyonu gerekli. Güvenli bir bölgeye ihtiyacımız var. Bunu yaparken o bölgede temel aktörlere bilgi verildi ve bunlarla yola çıkıldı. Evet gireceğiz güvenliğimizi sağlayacağız. Buna ordu karar verecek. Bu kararı alırkan de şuna dikkat eceksiniz, en az zaiyatla bu bölgeden çıkmalıyız. Üçyüz bin nüfuslu bir yere ordu nasıl girecek? Afrin’in merkezine girmemizin hiçbir anlamı yok ve doğru da değildir.

 

 

ABD’NİN PYD’YE DESTEĞİ

 

 

Amerika PYD’ye niçin destek veriyor. Mahkeme kararı var, Yargıtay kararı var PYD terör örgütüdür diye. Mahkeme kararlarına göre PYD lideri Türkiye’ye davet ediliyor. Yargıtay karırında diyordu ki YPG/PYD terör örgütüdür. Bu karara rağmen getirdiler Ankara’ya. Bunun sorusun sordum Erdoğan’a yanıt yerine her türlü hakaret etti. Devlet işi ayrıdır, siyaset işi ayrıdır. Devlet ile hükümet ayrıdır, Mahir Ünal onu da bilmiyor.

Türkiye en net, en sert tepkiyi göstermeli. Tavrını da almalı. İncirliği kapatırlarsa kapatsınlar. ABD terör örgütlerine desteğini bitirmeli. Suriye’nin ana sorumlusu kim? Erdoğan. IŞİD’in El Nusra’nın doğmasına neden oldu.

Ben de YPG’ye karşıyım, Esad da YPG’ye karşı. Beraber mücadele edelim. Suriye’de terör bitsin istemiyor musun? BM’de kim temsil ediyor, Suriye temsil ediyor.”

 

 

PARTİLERİN İTTİFAK ÇALIŞMALARI

 

 

Seçim için her türlü önlemi alıyoruz. Cumhurbaşkanı tarafsız olması lazım. Sen tarafsız değilsin. Cumhurbaşkanı Anayasa için yemin ederken ‘tarafsız olacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim’ demedi mi? Erdoğan benim Cumhurbaşkanım değil, Ak Parti’nin genel başkanı.

Siyasal partiler arasında işbirliği nasıl olacak bu henüz netleşmedi. Baraj var yüzde 10 barajı, duracak mı durmayacak mı netleşmedi. Baraj 50+1 oldu deniyor. 50+1 olduğu zaman partilerin hepsini kapatmak gerek.

Biz siyasetimizi kendi partimiz doğrultusunda yaparız. Erdoğan’da zaman zaman doğruyu söylüyor. Benim terör konusundaki siyasi partiler ve terör konusunda duruşum net: Her siyasi parti bütün terör örgütlerine karşı açık ve net tavrını ortaya koymayı. FETÖ AKP için düne kadar terör örgütü değildi değil mi? Bunlar yaptılar, bütün siyasi partiler terör örgütlerine karşı açık ve net tavrını koymalıdır.”