Kılıçdaroğlu, ekibini korumak için ‘maymuncuk liste’ mi hazırlıyor?

Kılıçdaroğlu, ekibini korumak için ‘maymuncuk liste’ mi hazırlıyor?
29 Haziran 2020 07:45

CHP’nin korona virüsü salgını nedeniyle ertelediği 37. Olağan Kurultayın 25-26 Temmuz’da seyircisiz olarak Bilkent Odeon Gösteri Merkezi’nde yapılması kesinleşti.

 

 

 

Kimi genel başkan aday adaylarının adı geçse de bir liderlik yarışı sürpriz olacak gibi görünüyor. Muhaliflerden de, “Tek adaylı il kongrelerinden çok adaylı kurultay çıkmaz” yorumları geliyor. Genel başkanlık yarışı beklenmeyen kurultayda Parti Meclisi içinse kıyasıya bir rekabet yaşanması şaşırtıcı olmayacak.

 

 

Parti yönetimi önceki kurultaylarda olduğu gibi çarşaf listeden yana. Ancak gelenek olduğu gibi CHP liderinin bir anahtar liste çıkarması da şaşırtıcı olmayacak. Kulislerde daha kapsayıcı olması için 52 kişilik bir liste yerine 104 kişilik bir anahtar listenin hazırlanabileceği konuşuluyor. Ancak parti yönetimini yakından bilenler Kılıçdaroğlu’nun çalışmak istediği ekibi korumak ve seçtirmek için 104 kişilik anahtar listenin yanı sıra ‘maymuncuk’ (anahtar deliğindeki çıkıntılara uyum sağlayarak pek çok farklı kilidi açmaya yarayan özel anahtar) bir liste de çıkarabileceğini konuşuyor.