Kılıçdaroğlu: Devlette şef olmanız için üniversiteyi bitirmeniz lazım

Kılıçdaroğlu: Devlette şef olmanız için üniversiteyi bitirmeniz lazım
31 Mayıs 2018 11:40

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çorum’da STK’lara sesleniyor.

 

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından önemli satır başları;

 

 

Türkiye’nin geldiği durumu hepimiz biliyoruz. İçeride ne yapacağız? 50 yıl sonra Türkiye nereye gelecek? Bunun planlanması lazım. Devlet Planlama Teşkilatı kapatıldı. Niye insani gelişme diyoruz? Bütün bu gelişmelerin odağında insan olduğu için. Türkiye’nin önümüzdeki 50 yılını, 100 yılını oturup planlayacağız. Siyaset devleti yönetmek için gelir, devlet olmak için gelmez.

 

 

Devlette şef olmanız için üniversiteyi bitirmeniz lazım. Devlette çalışmanız lazım. Siyasette bir ilkokul kağıdı yetiyor. Devletin temelini adalet oluşturur. Çünkü adalet mülkün temelidir.

 
Gelişmiş bir ülkede iki berber dükkanı varsa üçüncüsünü açtırmazlar. Aile gibi devlette geleceği planlamalıdır. Katma değeri yüksek ürün üretmezseniz, Türkiye’nin söz sahibi olması imkansızdır. Bir cep telefonu parçaları 6 ayrı ülkede üretilir ve biz onları alırız.
Katma değeri yüksek ürünü nasıl üreteceğiz. Üniversiteler bilim üretecek. Bilgi üretmek aslında bizim inancımızın da gereğidir. Ramazan ayındayız. Bilgi bizim inancımızın bir gereğidir. Peygamberimiz de “İlim Çin’de bile olsa gidin öğreniniz” diyor.