Kılıçdaroğlu deprem bölgesine neden gitmedi?

Kılıçdaroğlu deprem bölgesine neden gitmedi?
28 Ocak 2020 13:48

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesi Elazığ’a neden gitmediğini MYK toplantısında anlattı.

 
Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre Kılıçdaroğlu’nun, “Enkaz altında insan varken gitmem, daha sonra geçmiş olsuna giderim. Gidip de orada enkazın altında insan varken dolaşmak bütün ilgi sana dönüyor, kalabalık, gürültü oluyor. Arama kurtarmanın sessizlikle olması gerekiyor” dediği belirtildi.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan MYK’da Elazığ’da yaşanan deprem konuşuldu.

 

 

MYK ÜYELERİ DE SORDU

 
MYK’da bazı üyelerin, “Merak edenler var, soranlar var, ‘Genel Başkan ne zaman gidecek’ diye soranlar var, ne diyelim” dediği öğrenildi. Bazı MYK üyelerinin de “Siz de gitmelisiniz” dediği belirtildi.

Tarafsız Haber Ajansının edindiği bilgiye göre Kılıçdaroğlu, Elazığ’a neden gitmediğini şöyle anlattı:

“Oraya depremden birkaç saat sonra birkaç bakanın oraya gitmesi, koordinasyonun başına gitmesi doğru. Ama ne liderlerin, ne bakanların enkaz başına gitmesi kadar yanlış bir şey yok.

Gidip de orada enkazın altında insan varken dolaşmak bütün ilgi sana dönüyor, kalabalık, gürültü oluyor. Biz bunları gördük yaşadık, daha sonra taziyeye gidilebilir, ama enkaz altında insan varken ben gitmem başına.

Belediye başkanlarımız gitti, yardım götürdü, ancak onların da enkazın başına gitmesi çok doğru değil, ilgi onlara yöneliyor. Arama kurtarma sessizlikle olması gerekiyor.

Enkaz altında insan varken gitmem, daha sonra geçmiş olsuna giderim.

Enkazın altında insanlar varken orada ilgi sizin üstünüze çekiliyor, gürültü yapılıyor, çünkü tek başına gidilmiyor, kalabalık gidiliyor.”

Edinilen bilgiye göre bazı MYK üyeleri, “Çarşamba günü deprem bölgesine gidebilirsiniz” diye öneride bulundular.

 

 

Fotoğraf: © AFP 2019 / OZAN KOSE