Kılıçdaroğlu’ndan hakimlere: Neden ayağa kalktınız?

Kılıçdaroğlu’ndan hakimlere: Neden ayağa kalktınız?
20 Mart 2018 14:03

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor.

 

 

 

İşte özetle Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından önemli satır başları,

 
“Çanakkale savaşı Gazi Mustafa Kemal’in dünya savaş meydanına çıktığı savaştır. Çanakkale Savaşı Gazi Mustafa Kemal’in Milli Kurtuluş savaşının ön sözünü yazdığı savaştır. 18 Mart Şehitler Günü Cuma günü bütün camilerimizde hutbe var ama hutbenin içinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adı yok. Atatürk Düşmanın bile saygı gösterdiği 18 Mart Çanakkale Savaşı’nın kahramanı. Osmanlı hayranlarına seslenmek isterim; Osmanlı’nın paşası yok muydu orada, bir Alman’ı getirip oraya koydular.

 

 

ÇANAKKALE ATATÜRK’SÜZ OLMAZ

 

 

Diyanet İşleri’ne sormak istiyorum Gazi Mustafa Kemal’i neden anmıyorsunuz, neden ismini anmıyorsunuz, neden, neden? Diyanet’e saygılıyız bütün din adamlarına saygılıyız ama herkesin saygı göstermesi lazım. Hele hele Çanakkale’yi Atatürk’süz düşünmek mümkün değildir. Siz neden kalkıp Atatürk’ü anmazsınız, bir Fatiha okumazsınız. Yapmayın etmeyin bir millete kötülük etmeyin. Diyanetin görevi bu ülkede dini gerçek anlatmaktır.

 

 

ALTANLAR İÇİN KARAR BEKLİYORUZ

 

 

Geçtiğimiz hafta Şahin Alpay serbest bırakıldı. Altanlar için niçin bir karar vermedi Anayasa Mahkemesi? Onu da bekliyoruz, yargı bir yerden talimat alıyorsa orada hukuk çalışmaz.

 

 

HAKİM VE SAVCILARA SERT SÖZLER

 

 

Dün Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat bir toplantı yaptı. İçeri girerken bütün hakimler ayakta, neden ayağa kalktınız bir partinin genel başkanı gelmiş ayağa kalkıyorlar ve alkışlıyorlar. Vicdan sahibi olun vicdan sahibi. Yarın ‘bu adam benim kuramı çekti yirmi adamı beraat ettireyim’ öyle mi diyeceksin? Bekliyor Saray’dan nasıl talimat gelecek? Talimatı veren de Saray’ın avukatı.

Adaleti savunsaydın hakimleri çağırmazdın, sen onların ayağına giderdin. BM’ye bir dilikçe verdi bu hükümet. İki maddesi önemli birincisi diyor ki tutulanlara insanca davranmayacağım. Sonra bir madde daha var, adil yarğılamayacağım diyorsun.

Buradan oradaki hakim ve savcılara sesleniyorum, Cübbelerinize iki delik açınız, iki de düğme.. Düğmelerde Saray’ın amblemi olsun, ayağa kalktığınız zaman onların önünde o düğmeleri ilikleyin. Siz üçüncü güç olmaya layık değilsiniz.

 

 

FETÖ İDDALARI

 

 

AKP Gaziantep milletvekili diyor ki Şamil Tayyar, Gaziantep’te çok ciddi FETÖ borsası var. Milyon dolarlar dönüyor. İtirafçı adına iş adamlarını serbest bırakıyorlar. Yargının adaletin çöktüğü bir ülkede adalet mi arayacağız. bastırır parayı tahliye olur bu kadar basit.