Kılıçdaroğlu CHP’nin 92. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret etti

Kılıçdaroğlu CHP’nin 92. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret etti
9 Eylül 2015 10:47

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin 92. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret etti.

 

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anıtkabir özel defterine, “Türkiye bugün, çetin bir toplumsal barış sınavından geçmektedir. İlkelerinin ışığında bütün sorunları aşabilecek güce, imkana ve inanca sahibiz” diye yazdı.

 

1

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve partililerle birlikte CHP’nin 92. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret etti. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk koyan Kılıçdaroğlu, Anıtkabir özel defterine şöyle yazdı:

 

“Büyük Atatürk, Sayın Genel Başkanım, kuruluşumuzun 92. yılında, devrimlerinin ve Cumhuriyetin yılmaz savunucusu olan arkadaşlarımızla birlikte sizi şükranla anıyoruz. Büyük eserin olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaya koyduğu demokratik, laik, sosyal hukuk devleti modelinin değeri her geçen gün daha iyi anlaşılmakta, bölgemizde ve dünyada milyonlarca insana ilham vermektedir.

Türkiye bugün, çetin bir toplumsal barış sınavından geçmektedir. İlkelerinin ışığında bütün sorunları aşabilecek güce, imkana ve inanca sahibiz. Ülkemiz, Cumhuriyet’e gönülden bağlı ve her zaman ‘Önce Türkiye’ diyen yurttaşlarımızın verdiği güçle çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkma hedefine mutlaka ulaşacaktır. CHP, birlik ve bütünlüğümüzü korumak, demokrasimizi güçlendirmek ve sosyal adaleti sağlamak için aydınlattığın yolda büyük bir azim ve kararlılıkla yürümeye devam etmektedir.”

Kılıçdaroğlu daha sonra İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün mezarını ziyaret etti, çelenk koyarak, saygı duruşunda bulundu.

 

Kaynak: ANKARA (ANKA)