Kılıçdaroğlu: CHP’de kriz yok, hedef 2015 seçimleri

Kılıçdaroğlu: CHP’de kriz yok, hedef 2015 seçimleri
15 Ağustos 2014 18:03

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İmza toplayabilirler, görüş beyan edebilirler. Demokrasilerde bunları olağan kabul etmek lazım. Bizi AKP’den, diğer partilerden ayıran temel fark budur. Demokrasiye, hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Demokratik yollarla yarışacağız. Bu gayet doğal” dedi.

 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yezidilere yardım götürürken düşen helikopterden yaralı kurtulan Yezidi Milletvekili Viyan Dahil’i hastanede ziyaret etti.

 

 

KRİZ YOK,DEMOKRATİK YOLLARLA YARIŞ YAPILACAK

 

 

Hekimlerin Dahil’in sağlık durumunun iyi olduğunu, kısa sürede taburcu olabileceğini ifade ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, gazetecilerin CHP Kurultayı’na yönelik sorularına yanıt verdi. CHP milletvekili Muharrem İnce’nin istifa edeceği haberlerini değerlendiren Kılıçdaroğlu “Kriz yok arkadaşlar. Normal, demokratik yollarla yarış yapılacak. Bütün hedef 2015 seçimlerinde daha başarılı bir performans çıkartmak” dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu, Yezidi Milletvekili Viyan Dahil’i Nişantaşı’nda bulunan Amerikan hastanesinde ziyaret etti. Saat 14:30 sıralarında gelen Kılıçdaroğlu’na CHP’li vekiller Şavak Pavey, Sezgin Tanrıkulu, Akif Hamzaçebi, Aydın Ayaydın, İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar eşlik etti.

 

 

DEMOKRATİK YOLLARLA YARIŞACAĞIZ BU GAYET DOĞAL

 

 

Ziyaretinin ardından Viyan Dahil’in sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Kılıçdaroğlu, “Kendisine Şengal’de yaşan katliamı bütün dünyaya duyurduğu için teşekkür ettik. Şifalar diledik” dedi. CHP’li vekil Muharrem İnce’nin kurultayda olası rakibi olup olmayacağı sorusuna Kılıçdaroğlu, “Niye olmasın arkadaşlar, bu gayet doğal. Birisi Genel Başkan adayı olabilir. Hukuk içinde olağan karşılamamız gerekiyor” yanıtını verdi.

 
Kemal Kılıçdaroğlu, bazı milletvekillerin imza topladığı yönünde haberler olduğuna ilişkin ise “İmza toplayabilirler, görüş beyan edebilirler. Demokrasilerde bunları olağan kabul etmek lazım. Bizi AKP’den, diğer partilerden ayıran temel fark budur. Demokrasiye, hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Demokratik yollarla yarışacağız. Bu gayet doğal” dedi.

 
CHP içinde herhangi bir kriz olmadığının altını çizen Kılıçdaroğlu, “Bu ülkeye demokrasiyi getiren bir parti olarak bu tür olayları olağan karşılamamız gerekiyor. AKP’de olmadı, bizde oldu diye sanki bizde bir kriz var. Kriz yok arkadaşlar. Normal, demokratik yollarla yarış yapılacak. Bütün hedef 2015 seçimlerinde daha başarılı bir performans çıkartmak” dedi. Kurultay tarihinin Pazar ya da Pazartesi günü netleşeceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Biz yeniliğe açık olan bir partiyiz. Çok sayıda yeni milletvekilimiz CHP’ye katıldılar. Bu ağırlığı sürdüreceğiz” dedi.

 

 

YAŞLI KADINLA SOHBET ETTİ

 

 

Hastane çıkışında, hastaneye muayene olmak isteyen bir yaşlı ile ayaküstü sohbet eden Kılıçdaroğlu, yaşlı kadının dizlerinde ağrı hissettiğini söylemesi üzerine “Rahmetli annemin de dizleri ağrırdı ama o ağrıyı gideremedik” dedi. Kılıçdaroğlu daha sonra CHP’li vekillerle hastaneden ayrıldı.