Kılıçdaroğlu: CHP olduğu sürece diktatörler başarı sağlayamaz

Kılıçdaroğlu: CHP olduğu sürece diktatörler başarı sağlayamaz
14 Aralık 2014 13:02

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Aralık operasyonu ile ilgili olarak, “Zaten bir dikta yönetimi var ,dikta yönetimi baskısını her gün attırıyor. Ama hiç kimse korkmasın hiç kimse çekinmesin. Bu ülkede CHP olduğu sürece diktatörler asla başarı sağlayamazlar” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil’in annesinin cenaze törenine katılmak üzere Ankara’dan İstanbul’a geldi. THY ait bir uçakla 11.10’da İstanbul’a gelen Kılıçdaroğlu Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sabah saatlerinde polisin yaptığı operasyonla ilgili olarak sorulan soru üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

 

“17-25 Aralık yolsuzluklarını yeni operasyon yaparak kimse kapatamaz. O operasyonlarla ortaya çıkan yolsuzluklar tarihe mal oldu. Aradan yüz yıl geçse de insanımız, çocuklarımız, torunlarımız onların torunları bunu öğrenecekler. Bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğunu hep beraber göreceğiz. Şimdi önümüzde 17-25 Aralık süreci var, toplum tekrar hatırlayacak diye yeni bir operasyonla bunu kapatmak istiyorlar. Şunu açık ve net söyleyeyim. Mazlum adresi sorulmaz, mazlumun kimliği sorulmaz, geçmişte gazetecilere ve gazetelere nasıl operasyonlar yapıldı. Biz eleştirdiysek aynı eleştirileri bugün de yapıyoruz. Basın özgür olmalı, rahat yazabilmeli, korkusuzca yazabilmeli. Hükümetin baskısı altında bu tür operasyonları gerçekleştirmek demokrasiyle bağdaşmıyor. Zaten bir dikta yönetimi var dikta yönetimi baskısını her gün attırıyor. Ama hiç kimse korkmasın hiç kimse çekinmesin. Bu ülkede CHP olduğu sürece diktatörler asla başarı sağlayamazlar.”