Kılıçdaroğlu: Bursa içimde bir yaradır

Kılıçdaroğlu: Bursa içimde bir yaradır
18 Nisan 2019 11:43

Düzenlediği basın toplantısı ile 31 Mart Yerel Seçimi sonuçlarını değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘Bursa içimde bir yaradır’ dedi

 

 

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

 

 

“Demokrasi standartlarını yükseltmek Türkiye’ye huzuru getirmek için bir mücadeleye girdik. İstanbul’u, Ankara’yı, Antalya’yı, Adana ve Mersin’i kazandık. Belediye başkanlarımız göreve başladı. Elbette zorluklar var, elbette bir ısınma dönemi var ama şunu belirtmek isterim belediye başkanlarımız koltuklarımıza oturur oturmaz neyi yapacaklarını çok iyi biliyorlar.

Hazırlıklarımız büyük ölçüde tamamlanmıştı. Neyi yapacağımızı nereden başlayacağımız oturup konuşmuştuk. Bu başarı salt CHP üyelerinin veya sempatizanlarının başarısıdır dersek doğruyu söylememiş oluruz. Bu başarı o kentte yaşayan bütün yurttaşların ortak başarısıdır.

Çünkü bu kentlerde yaşayanlar huzur istiyorlar. Elbette buralarda başarı elde ettik ama Bursa’da, Zonguldak’ta ve Giresun’da beklediğimiz soonuçları elde edemedik. Bursa içinde bir yaradır. Bursa’nın da Nilüfer belediye başkanımız tarafından yönetilmesi gerekiyordu. Orada eksiğimiz ve hatamız var. Elbette bu kentlerde yaşayanları suçlamıyoruz. Bir hata ve eksilik varsa bizim hatamız ve eksikliğimizdir”