Kılıçdaroğlu: Bunlar devleti soymak için yönetiyorlar

Kılıçdaroğlu: Bunlar devleti soymak için yönetiyorlar
11 Mart 2014 12:46

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Çorum’da partisinin mitinginde konuştu.

 

 

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları;

 

Siyasetin temiz olması için halk üzerinde yükselmesi lazım. Su seçim bürosu bu seçim bürosu saldırıları da tasvip etmiyoruz. Tek şart var siyasete giren adamın temiz olması lazım.

 

Bunlar devleti soymak için yönetiyorlar. Önce hizmet diyor e sen kendine çocuklarına bakan çocuklarına hizmeti yaptın olan kime oldu, halka oldu.

 

 

Bunların götürdüğü paranın miktarı 85 milyar auro 247 milyar eski parayla 247 trilyon. Şimdi neden Başçalan’ın endişelendiğini biliyor musunuz? Polisleri değiştirdiler, hakimleri değiştirdiler, yönetmeliği kanunu değiştirdiler. Siz sözüm Çorumlulara Türkiye’ye sözüm bu yolsuzluğu yapanlardan hesap soracağım. Gün gelecek göreceksiniz hepsini yüce divana göndereceğim.

 

Ne yaparsa yapsın affetmeyeceğiz. Affetmemeye söz verdik.

 

Çorum’un Çorumluların vicdanına sesleniyorum.

 

Haramdan yana olmayın helalden yana olun. Zalimden yana olmayın mazlumdan yana olun.

 

Diktatörlerin bir özelliği vardır. Birinci özelliği halkın maneviyatını sömürmektir. din iman edebiyatı yapıp malı götürür bunlar. Hitler neyse bunlarda odur. Kavga etmemeye söz verdim. Başçalanı da muattap almayacağım. Eskiden derdim ki gel televizyonlara çıkalım tartışalım ama 17 Arlaık’tan sonra gelip yalvarsa elimi öpse ne derse desin asla onunla televizyonlara çıkmayacağım. Hem hırsız hem yalancıdan hiç başbakan olmaz.

 

Sözüm var CHP iktidarında ilk yapacağımız iş Siyasi ahlak Yasası’nı çıkarmak olacak. İkinci yapacağımız iş ise ilk 4 ayda aile sigortasını yapmak olacak. Her aileye asgari ücret yatıracağız. Namerdin parasına kimse muhtaç olmayacak.