Kılıçdaroğlu: Bu ülkeyi kuranların çabalarını birileri gizlemek istiyor

Kılıçdaroğlu: Bu ülkeyi kuranların çabalarını birileri gizlemek istiyor
19 Mayıs 2015 17:02

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Ankara’da Bülent Ecevit Spor Tesisi’nin açılışına katıldı.

 

Yenimahalle Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bülent Ecevit Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi’nin açılışında konuşan Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında milli bayramların görkemli şekilde kutlanacağını belirterek “Bu ülkeyi kuranlar ağır bedeller ödediler. Ama onların çabalarını birileri görmüyor. Gizlemek istiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar asla başarılı olamayacaklar. Biz şehitlerimizi de gazilerimizi de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de İnönü’yü Ecevit’i de Bayar’ı da Menderes’i de hiç unutmayacağız” dedi.

 

“AYRIŞMAYACAĞIZ, BÖLMEYECEĞİZ”

 

Milli bayramların önemine vurgu yaptığı konuşmasında Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi kuranların çabalarının gizlenmek istendiğini savunarak “Milli bayramlar çok önemlidir. Milli günlerde tarihimizi konuşuruz. Ulusal kahramanlarımızı konuşuruz. Tarihimizi bileceğiz ki geleceğimizi iyi çizelim. Eğer tarihe sırtınızı dönerseniz geleceği iyi şekillendiremezsiniz. O nedenle sözüm söz eskiden olduğu gibi CHP iktidarında 19 Mayıs’lar, 23 Nisan’lar, 29 Ekim’ler eski görkemli şekilde kutlanacaktır. Hiçkimse bundan endişe etmesin. Bu ülkeyi kuranlar ağır bedeller ödediler. Kimisi şehit oldu kimisi gazi oldu. Çocuklarımız, torunlarımız daha güzel bir ülkede yaşasınlar diye. Ama onların çabalarını birileri görmüyor. Görmek istemiyor. Gizlemek istiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar asla başarılı olamayacaklar. Biz şehitlerimizi de gazilerimizi de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de İnönü’yü Ecevit’i de Bayar’ı da Menderes’i de hiç unutmayacağız. Bu ülkeye kim hizmet ettiyse herkes kucaklayacağız. Onlar ayrıştırdılar onlar böldüler. Ayrışmayacağız, bölmeyeceğiz. Bu ülkede huzur içinde barış içinde kardeşçe yaşayacağız” diye konuştu.

 

“BÜLENT ECEVİT SOSYAL DEVLETİN OLUŞMASINDA ÖNEMLİ BİR LİDERDİR”

 

Türkiye’nin eski başbakanlarından Bülent Ecevit’in isminin Yenimahalle’de açılan spor tesisine verilmesini önemli olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, “Bülent Ecevit sadece CHP’nin tarihinde değil sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde değil, dünya siyasal tarihinde de önemli bir simgedir. Sosyal devletin oluşmasında emeğin haklarının verilmesinde milliyetçiliğin ne olduğunu millete anlatmasında çok önemli bir liderdir. Onu rahmetle ve şükranla anıyoruz. İsminin bir spor kompleksine verilmesi çok önemlidir. Onu anmak çocuklarımıza anlatmak için çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

 

“CUMHURİYET OLDUĞU İÇİN BİZ BİRİLERİNİN KULU KÖLESİ DEĞİLİZ”

 

Cumhuriyetin önemine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyetin değerlerine de vurgu yapıldı. Cumhuriyet saltanatın yıkılmasından sonra padişahın gitmesinden sonra Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının birinin kulu değil, bağımsız yurttaş olmalarının kazanılmasında Cumhuriyetin değerleri çok önemlidir. Cumhuriyet olduğu içindir ki biz tarihimizi biliyoruz. Cumhuriyet olduğu içindir ki biz hakkımızı arayabiliyoruz. Cumhuriyet olduğu içindir ki biz birilerinin kulu kölesi değiliz. Biz özgür, bağımsız Türkiye’nin özgür yurttaşlarıyız” şeklinde konuştu.

 

“YENİ BİR SIÇRAMAYI 7 HAZİRAN’DA OMUZ OMUZA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

 

7 Haziran’da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi ile yeni bir sıçrama gerçekleştirileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “7 Haziran çok önemli. Sandığa gideceğiz. Çocuklarımız için önemli. Ülkemiz için önemli. Bayrağımız, tarihimiz için önemli. Ulusal duygularımız için, emeğimiz, alın terimiz için önemli. Yeni bir tarih yazacağız. Yeni bir hamleyi, yeni bir sıçramayı inşallah 7 Haziran’da el birliğiyle omuz omuza gerçekleştireceğiz” açıklamasında bulundu.