Kılıçdaroğlu: Bizim projemizi onlar hayal bile edemezler

Kılıçdaroğlu: Bizim projemizi onlar hayal bile edemezler
27 Mayıs 2015 10:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kendisine yönelik ‘Proje diye getirdiği şeyi biz 15 senede yapıp tarihe imza diye attığımız şey’ sözlerine cevap verdi. Kılıçdaroğlu, “Bugüne kadar neden hayata geçirmemiş ? Engel olan mı vardı ? Bizim projemizi onlar hayal bile edemezler” dedi.

 

Kılıçdaroğlu, Ankara Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (ASEMKOM) üyeleriyle kahvaltı yaptı. Kılıçdaroğlu, toptancı halini ziyaret ederek esnafla sohbet etti sorunlarını dinledi. Ziyarete CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ve Ankara Milletvekilleri de katıldı.

 

Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu’nun dün Amasya mitinginde kendisine yönelik, “Bunların her şeyi çalıntı, hırsızlık, intihal, yalancılık. Benim stratejik derinlik kitabımın arkasına bakmış, tabi yürüyen merdivene ters binen kitabı da tersinden okur. Proje diye getirdiği şeyi biz 15 senede yapıp tarihe imza diye attığımız şey’ sözlerine cevap verdi. Kılıçdaroğlu, “Kimden araklamışız ? Bugüne kadar neden hayata geçirmemiş ? Engel olan mı vardı ? Bizim projemizi onlar hayal bile edemezler. Ben özel bir tartışmanın içerisine girmek istemiyorum. Onlar Türkiye’yi yalnızlaştırdılar, biz ise Türkiye’yi dünyanın merkezi haline getireceğiz. Aramızda dünya kadar fark var” diye konuştu.

 

Bizi ayrıştırıp, bölüyorlar

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, esnafın siftah yapabildiği işsizliğin olmadığı bir Türkiye’ye başlangıç yapacaklarını belirtirken, “Buna hazır mısınız?” diye sordu. Milletin kavgadan bıktığını, huzur istediğini belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin büyüyüp, kalkındığını, ancak bundan bir avuç vatandaşın yararlandığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Onlar kendilerini, yandaşlarını düşünürler. Kaçak saraya bağlanan bütün hortumları kesip, bu refahı yayacağım. Bir evde gencecik bir çocuk işsizse, o evde huzur olmaz. Siyasetçinin birinci görevi iş, aş sahibi olmasını sağlamak. Sözüm söz, emekliye 2 maaş ikramiye vereceğim” dedi.

 

Kılıçdaroğlu, partisinin Kırıkkale, Kırşehir ve Aksaray mitingi öncesi uğradığı Ankara’nın Elmadağ İlçesinde, İstasyon Camisi önünde vatandaşlara hitaben konuştu. Kılıçdaroğlu, “Bizi ayrıştırıyorlar, bölüyorlar. Ben size söz veriyorum. Oy versin vermesin, CHP iktidadrında Başbakan olarak hiçbir vatandaşımızı ayırmayacağım. Vatandaşlarıma şunu söylüyoruyum. 13 yıl kredi açtık, ne yaptı 6 milyon 200 bin işsizimiz var. Sözüm söz bu üllkede eğer işsiz varsa, huzursuzluk vardır. Sözüm söz, huzursuzluğu bitirmek, herkesin iş aş sahibi olmasını sağlayacağım. Eğer bir evde gencecik bir çocuk issizse, o evde huzur yoktur.

 

ONLAR KENDİLERİNİ, YANDAŞLARINI DÜŞÜNÜRLER

 

Türkiye büyüyor, evet büyüyor. Türkiye kalkınıyor, hiç itirazımız yok. Büyümeden kalkınmadan her vatandaş hak vettiğini alıyor mu almıyor mu? Almıyor. Bir avuç kişi yararlanıyor. Refahı tabana yayacağım. Nasıl, emekliye Ramaz ve Kurban bayramında birer maaş ikramiye vereceğim. Helali hoş olsun. Emekliye bizim vefa, minnet borcumuz var. Ankara’daki beyler sorsun, o kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim. Bin liranın altında emekli aylağı alan 8 milyon vatandaşımız var. Açlığa mahkum etmişiz, yoksulluğa mahkum etmişiz bunları. Onlar vermezler, kendilerini, yandaşlarını düşünürler. Sözüm söz ben sizi düşüneceğim.”

 

ÇİFTÇİYİ AÇ BIRAKMAYACAĞIM

 

Mazotu çiftçiye 1,5 liradan vereceklerini söylediğinde kıyameti kopardıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Nasıl vereceksin diyorlar. Çiftçi aç kalsın bana muhtaç olsun diyorlar. Çiftçiyi aç bırakmayacağım. Çiftçi ekecek, alın terinin karşılığını alacak. Emin olun ülkem için, Türkiyem, bayrağım için çalışıyorum. 7 Haziran’da sandığa gideceksiniz değil mi?” dedi.

 

GÜÇLÜ BİR SOSYAL DEVLET OLSUN TÜRKİYE

 

Kılıçdaroğlu, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye inşa edeceklerini belirttiği konuşmasında, “Bu güzel ülkede, bu güzel coğrafyada hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye inşaa edeceğim. 17 milyon yoksul var. Yoksulu olmayacak bu ülkenin, 21’inci yüz yılın ülkesinde. Niye yoksulluk olsun. onlar unuttular ben unutmam, Ben iktidadra geldiğim sözüm söz. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Anneler çocuklarını huzur içinde okula gönderecekler. Çocuklar okulda besleneck. Hiç bir ayrım yapmadan huzurlu bir Türkiye istiyorum. Barış içinde yaşayan bir Türkiye istiyorum. Kimsenin kimseye muhtaç olmadan güçlü bir sosyal devlet olsun Türkiye istiyorum” dedi.

 

YÜZYILIN PROJESİ

 

İstanbul’da dün yüzyılın projesini açıkladıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Türkiye öyle bir yerde ki, Afrika, Avrupa Kafkasya, Orta Asya arasında bir pırlanta gibi coğrafi üstünlüğü var Türkiye’nin. Bunu şu ana kadar hiçbirisi değerlendiremedi. Projeyi hazırladık. Bu projeye hiç bir iktisatçı ‘yanlıştır’ demiyor. Hiçbir siyasetçi, Davutdoğlu dahil ‘yanlıştır’ demiyor. Her kuruşu hesapladık. Büyümenin nasıl olduğunu hesapladık. Onlar bilmezler biz biliriz. Çünkü onlar ceplerini düşünüyor, biz Türkiye’yi düşünüyoruz” diye konuştu.

 

Türkiye’de 11 milyon emekli bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda, “Ramazan ve Kurban Bayramında ikinci sınıf vatandaş olmamam lazım diyorsan yerin belli. Mustafa Kemalin partisi CHP. İlk çıkaracağımız kanunla emekliye Ramazan ve Kurban Bayramında birer maaş ikramiye vereceğim” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, daha sonra Kırıkkale’ye geçti.

 

HORTUMCULUK, YOLSUZLUK, KUL HAKKI NASIL YENİR BİLMEM

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kırıkkale Cumhuriyet meydanında vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, “Ben sizden birisiyim, aristokrat, varlıklı bir aileden gelen birisi değliim. 7 çocuklu bir aileden geliyorum” diyerek söze başladı. Annesinin ve kız kardeşinin okuma yazma bilmediğini, 7 çocuktan üniversiteye giden sadece kendisi oluduğunu belirtirken, “Siyasete girdiğimde mal varlığımı internet siteme koydum. Kazandığım her kuruş benim alın terimin karşılığıydı, Ben hortumculuk, yolsuzluk, kul hakkı nasıl yenir bilmem. Siyasete girdiğim gün tek bir hedefim vardı. Bu ülkede hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği güzel bir ülkede yaşamak istiyorum. İşsizliğin, yoksulluğun, işsizliğin, açlığın, sefaletin olmadığı bir Türkiye’de yaşamak istiyorum. Bunun için çalışıyorum, bunun için mücadele ediyorum” dedi.

 

SERVETİ 77 MİLYON İNSANA YANSITACAĞIZ

 

Kırıkkale’de fabrikaların kimin döneminde kurulduğunu, kimin döneminde de kapatıldığını en iyi Kırıkkaleli’lerin bileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin 13 yıldır kan kaybettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Serveti, refahı yukarıda değil, bir avuç insanda değil, 77 milyon insana yansıtaceğız. Bu ülke büyüyorsa, herkes nasibini alacak” dedi.

 

Emekliye Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Türkiye emekliye gelince neden fakir bir ülke oluyor. Onlar ceplerine çalışıyorlar, ben sizin için çalışıyorum” dedi.

 

BAŞIMI BU YOLA KOYDUM

 

Kendisinin 7 çocuklu bir aileden geldiğini, yolsuzluk nedir bilmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Ama ben işsizlik, yoksulluk nedir bilirim. Evde tencere kaynamadığı zaman kadının çektiği ızdırabı bilirim. O nedenle başımı bu yola koydum. Bu ülkede hiçbir çocuk CHP iktidarında yatağa aç girmeyecek. Ne diyordu rahmetli Ecevit, ‘Ne ezen, ne ezilen. İnsanca, hakça bir düzen’ diyordu. İnsanca hakça bir düzeni gerçekleştireceğiz” dedi.

 

ONLAR KÖŞEYİ DÖNMEKTEN YANA

 

Dünyanın en pahalı mazotunu Türk çiftçisinin kullandığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bu mazotla çiftçi ekemez, zarar eder, alın terinin karşılığını almaz. Mazotun fiyatı düşmesi lazım. Kaç lira, sözüm söz dedim, çitfçi için mazot 1,5 lira olacak. Yine itiraz ediyorlar. Petrol dışarıdan geliyor. Ben de biliyorum. Aramızda fark var. Ben halktan, üretenden, alın terinden, istihdamdan yanayım, onlar yakuttan, pırlantadan, inciden, köşeyi dönmekden yana. Yakuttan, pırlantadan, inciden, köşyeyi dönmekten yana. Onlarla bizim aramızda Ağır Dağı kadar fark var. Kendi çocuklarının gemilerine 1 lira 15 kuruştan veriyorlar mazotu, ‘çiftçiye 1,5 liradan verince parayı nereden bulacaksın?’ diyorlar. Parayı bulup, bu ülkeyi adam gibi yöneteceğim” dedi.

 

DAVUTOĞLU ERDOĞAN İÇİN, BEN HALK İÇİN ÇALIŞIRIM

 

Kırıkkale’nin bir dönem sanayinin başkenti, fabrikaların olduğunu ve binlerce çalışanı olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, şimdi o fabrikalarda sadace 100-150 kişinin çalıştığını, göç verip, başka yerlere gittiklerini söyledi. Cumhuriyeti kuranların fabrikaları Anadolu’ya yaydığın ısöyleyen Kılıçdaroğlu, “Her tarafa fabrikalar, sanayi Anadolu’ya yayılsın ,insanlar iş bulup çalışsın diye. Çünkü onlar memleketi düşünüyorlardı, ceplerini değil. Bunlar geldiler her şeyi sattılar. Şimdi abileri çıkmış diyor ki; 3 yıldır ekonomi patinaj yapıyor, yeni mi farkına vardınız siz. Yuh çekmeyin. Sizden tek isteğim, tepkinizi sandıkta gösterin. Bu millet kavgadan bıktı, siyaset kavga, köşeyi dönme, zenginleşme aracı değli. Siyasetin görevi vatandaşın derdini çözmektir. Onlar kendi dertlerini çözdüler. Davutoğlu Erdoğan için, ben halk için, sizin için çalışırım” diye konuştu.

 

ANADOLU’YU DÜNYANIN İMRENDİĞİ MERKEZ HALİNE GETİRECEĞİM

 

İstanbul’da yüzyılın projesini hazırlayıp sunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Anadolu’yu bütün dünyanın imrendiği bir merkez haline getirecğim. Ankara’daki beyler bile ‘bu proje yanlıştır’ diyemiyorlar, söylemeyiyorlar. Çünkü biz bir proje sunarsak, her kuruşunu hesaplarız. Türkiye zengin ve güçü bir ülke. Yanlız bırakılan bir ülke olmaz. Biz güçlüyüz, ekonomide de güçlü olacağız. Yoksulumuz olmayacak, herkesin işi, aşı olacak” dedi.

 

BÜTÜN VATANDAŞLARIMI KUCAKLAYACAĞIM

 

Meydanı dolduran Kırıkkalelilere “Sizde bir emekliler parkı var. Emekliler kahveye gidiyor çay içemiyor” diyen Kılıçdaroğlu, “Emekli, çiftçi, işsiz, geliri olmayan yoksul kardeşlerim. Devlet kinle, öfkeyle, ön yargıyla yönetilmez, akıl ve mantıkla, liyakatla, bilgi ve birikimle yönetilir. Devlet vatandaşlar arasında ayrım yapmaz herkesi kucaklar. O nedenle 4 yıl yetki verin, hiçbir vatandaşı ötekileştirmeyip bütün vatandaşlarımı kucaklayacağım. Alın teri dökeceğim, emek harcayağım. Dökeceğim her alın teri size helal olsun diyeceğim” diye konuştu.

 

KIRŞEHİR’DE KONUŞTU

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırşehir Cacabey Meydanı’ndaki mitingde, Türkiye’nin sorunlarının çözümü için 4 yıl yetki istedi. Türkiye’de 6 milyon 250 bin işsiz ve 17 milyon yoksul bulunduğuna dikkati çeken CHP lideri, ‘Davutoğlu Erdoğan’a, Kılıçdaroğlu halka çalışıyor” dedi.

 

Türkiye’de bu kadar işsiz varken iktidarın yabancılara çalışma izni verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, dün İstanbul’da açıkladıkları projeyle ülkede kişi başına milli geliri 20 yıl için 30 bin doların üstüne çıkaracakları sözünü verdi. Anadolu’yu bütün dünyanın imrendiği bir merkez haline getireceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bakın Ankara’daki beyler bile ‘Bu proje yanlıştır’ diyemiyorlar. Sadece ‘Parayı nereden bulacaksın’ diye soruyorlar” dedi.

 

Kendisinin köyde doğduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, ” Ben kuş uçmaz, kervan geçmez bir köyde doğdum. 7 kardeşim var. Siyasete atıldığımda mal varlığımı açıkladım. Benim kardeşlerimin ne iş yaptıkları ortada. Benim çocuklarımın da. Benim çocuklarım köşeyi dönmediler. Helal lokma yediler” diye konuştu.

 

Çiftçiye mazotu 1.5 liradan vereceğini sözünü tekrarlayan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Onlar bana bunun kaynağını nerden bulacaksın diyorlar. Kaçak sarayın hortumlarını keseceğim. Onlar yakutta, incide, pırlantada mücevheratta ÖTV’yi KDV’yi sıfırladılar. Biz onlara bir şey dedik mi, demedik. Kardeşim sen yakutta, incide sıfırlıyorsun, ben de çiftçinin mazotunda sıfırlıyorum. Aramızda fark var. Vatandaş refahtan pay almıyor. Serveti 77 milyona yansıtacağız. Bu ülke büyüyorsa herkes nasibini alacak. Bu ülkede hiçbir çocuk CHP iktidarında yatağa aç girmeyecek. İnsanca, hakça bir düzeni gerçekleştireceğiz. Dünyanın en pahalı mazotunu Türk çiftçisi kullanıyor. 6 milyon 250 bin işsiz kardeşime, onların anne-babalarına sesleniyorum. Yeniden bir tarih yazmak zorundayız. Temiz, namuslu siyasetin önünü açmalıyız. Yolsuzluktan bıkmadınız mı? Sizden öyle 13 yıl falan değil, sadece 4 yıl için yetki istiyorum. 4 yıl yetki verin Türkiye’yi şaha kaldıracağım.”

 

Siyasette yeni bir sayfa açtıklarını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir tarih yazacaklarını anlatırken, “İşsiz kardeşlerime ve ailelerine sesleniyorum. Bu gidişattan sıkıldınız. Namuslu siyasetin önünü açmamız lazım, yolsuzluklardan sıkılmadınız mı? Benim derdim vatandaşın cebi ne zaman para görecek. Dün İstanbul’da yüzyılın projesini açıkladık. Anadolu’yu bütün dünyanın imrendiği bir merkez haline getirecek. Türkiye güçlü ülke biliyorum ama yalnız bırakılan, komşularıyla kavga edilen bir ülke olmaz” dedi.

 

Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda Kırşehir milletvekili adayları Yılmaz Zengin ve Rifat Ertem’e destek istedi.

 

KILIÇDAROĞLU: DÜNYANIN LİDERİ PARASIZLIKLA OLMAZ

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırşehir’den sonra Aksaray’da Hükümet Meydanı’nda partisi tarafından düzenlenen mitingde halka seslendi. Kemal Kılıçdaroğlu, hükümeti eleştirerek, “13 yıldır hangi sorununuzu çözdüler. Havaalanı sözü verdiler, sulama sözü verdiler” dedi. Bu sırada meydandakilerin hükümeti protesto etmesi üzerine Kılıçdaroğlu, ‘Yuh’ çekmeyin diye uyarıda bulundu.

 

Türkiye’yi huzur ve barış içinde yönetmek istediğini belirten Kılıçdaroğlu, “13 yıldır artık o onu dedi, bu bunu dedi, bıktı bu millet. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kürsiye çıkıp ‘Aksaray’ın şu sorunları vardır’, diyen bir milletvekili duyduğunuz mu? Oy veriyorsunuz, git diyorsunuz, Aksaray’ın sorunu çöz diyorsunuz, Türkiye’nin sorunlarını çöz diyorsunuz. Onlar ne yapıyor, Aksaray’ın değil, birbirlerinin sorunlarını çözüyorlar. Birbirlerinin yolsuzluk dosyalarını kapatıyorlar. Ceplerini düşünüyorlar. Halkı değil” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye’yi uygarca yöneteceğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, projelerini açıkladıktan sonra kaynak sorulduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Ben yapacaklarımı anlattığımda, koro halinde kaynak nerede diye bağırıyorlar. Yeri geldiğinde Türkiye, dünyanın lideri diyorlar. Dünyanın lideri parasızlıkla olmaz. Demek ki para var. Bende biliyorum para var. Kimin için onlar için, kimin için Ankara’daki beyler için, kimin için yandaş için. Emekliye, çiftçiye, taşeron işçiye, asgari ücretliye gelince para yok, kaynak yok. Niçin yok.”

 

Dün açıkladığı ve yüzyılın projesi olarak nitelendirdiği projeyi anlatan Kılıçdaroğlu, projenin Türkiye’yi dünyada lider yapmaya aday proje olduğunu söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu, “Sorunları çözmek için iktidar olmak istiyorum, cebimi doldurmak için değil. Bir avuç kişi zenginleşiyor, halk fakirleşiyor. Ben ne diyorum refahı topluma yayacağım” diye konuştu.