Kılıçdaroğlu: Bir ülkenin gençliği ikinci yüzyıla giderken ‘Başka ülkede yaşamak istiyorum’ diyor

Kılıçdaroğlu: Bir ülkenin gençliği ikinci yüzyıla giderken ‘Başka ülkede yaşamak istiyorum’ diyor
16 Ekim 2020 12:09

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir ülkenin gençliği ikinci yüzyıla giderken ‘Başka ülkede yaşamak istiyorum, ülkeyi yönetenler bunun farkında değil diyor.” açıklamasını yaptı.

 

 

Kılıçdaroğlu, “Gençlerin yüzde 64’ü vatandaşlık verilirse ‘Türkiye’den giderim’ diyor. Türkiye’nin gerçek anlamda beka sorunu ne? Bir ülke kendi gençliğini kaybederse Türkiye’nin beka sorunu nedir acaba? Bayrak, vatan için mangalda kül bırakmayanlar bu gerçeği görüyorlar mı? İşte beka sorunu budur.” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Ülkeyi yönetenler bunun farkında değil. Hayattan, gençlerden, yaşamdan, sorunlardan kopuk bütün dünyası saray olanların Türkiye’nin sorunlarını çözme kapasitesi yoktur. O nedenle biz “İkinci yüzyıla çağrı beyannamesini ortaya koyduk. 13 madde özenle seçilmiş, üzerinde uzun uzun konuşulmuştur.” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından başlıklar şöyle:

“İflas eden bir yargıyla karşı karşıyayız. Yargı sisteminin bu kadar köreleceği bu kadar aklıma gelmezdi. Yargının kendi içinde iç denetimi var. Alt mahkeme, en üst mahkemenin ‘Verdiği kararı tanımıyorum’ diyorsa çürüme oradan başlıyor. Nasıl bir felaketle karşı karşıya olduğumuzun bilinmesi lazım.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi topluma, “Biz hukukun üstünlüğüne göre karar veren bir mahkeme değiliz. Böyle olmadığımız için de anayasalar bizi bağlamaz biz gücümüzü saraydan alıyoruz’ diyor.”