Kılıçdaroğlu: Korkak adamdan vali olmaz!

Kılıçdaroğlu: Korkak adamdan vali olmaz!
27 Ekim 2020 13:48

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Valiliği koordinesindeki toplantıya çağrılmamasına tepki gösterdi. İsim vermeden İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’yı sert bir dille eleştiren Kılıçdaroğlu, “Korkak adamdan vali olmaz. Vali dediğin cesur olur, dirayetli olur!” dedi.

 

 

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

(İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Valiliği koordinesindeki pandemi toplantısına çağrılmaması) İstanbul için bir toplantı yapılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı davet edilmiyor. Niçin? Bir sindirememişlik var burada. Başarıyı sindiremiyorlar. Yani demokrasiyi sindiremiyorlar!

Valiler gerekçe uydurmaz. Gerekçe uyduracak bir pozisyona düştüysen kusura bakma sen vali değilsin. Koltuk için onurunu satan vali olmaz. Korkak adamdan vali olmaz. Vali dediğin cesur olur, dirayetli olur!

Ekrem İmamoğlu görevini yaparken bunlar AKP’li hizmet götürmeyelim dedi mi? Asla demedi. O büyükşehir belediye başkanı senin de büyükşehir belediye başkanındır. Demokrasiye inanacaksın, demokrasinin gereğini yapacaksın.

SARAY’IN VALİSİ İSEN AKP BAYRAĞI TAK

Her şeyden daha önemlisi ahlakın gereğini yapacaksın. Ben Saray’ın valisiyim diyorsan aracına Türk bayrağı değil AKP’nin bayrağını takacaksın. Ben valileri devletin valisi olarak görmek istiyorum!

Her görüşten insanın sorunlarını dinleyen bir kişi olarak görmek istiyorum. Vali bu değeri mutlaka bilmeli. Valiler gerekçe uydurmaz. Gerekçe uyduracak bir pozisyona düştüysen kusura bakma sen vali değilsin!