Kılıçdaroğlu, Berberoğlu’nu ziyaret etti! ‘Alınan karar çok ağır, hukuk ve adaletle bağdaşmayan bir karar’

Kılıçdaroğlu, Berberoğlu’nu ziyaret etti! ‘Alınan karar çok ağır, hukuk ve adaletle bağdaşmayan bir karar’
10 Temmuz 2017 13:15

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu Maltepe Cezaevi’nde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, “Morali yerinde. Anılarını yazıyor. Alınan karar çok ağır, hukuk ve adaletle bağdaşmayan bir karar. Adalet ağır yürür ama mutlaka hedefine varır diye bir ifade var. Biz de adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz” dedi.

 

 

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler saat 10.50 civarında Maltepe Cezaevine geldi. Berberoğlu ile görüşen Kılıçdaroğlu’nun ziyareti yaklaşık 2 saat sürdü.

 

 

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Milletvekilimiz Enis beyi, ziyaret ettim. Morali yerinde. Anılarını yazıyor. Şu gerçeği yerinde görmek acı verici. Adalet saraylarda değil aslında. Bugünkü koşullarda üzülerek ifade edeyim üzerinde adalet yazan saraylarda adalet verilmiyor. Hiçbir günahı olmayan insanların haksız yere suçlanan insanların hapse atılması, toplum vicdanında derin yaralar açar. Enis Bey uzun yıllar gazetecilik yaptı. Bütün gazeteci arkadaşlara selamları var. Morali yerinde. Umarız adalet yerini bulur ve kısa süre içinde tahliye olur. Alınan karar çok ağır, hukuk ve adaletle bağdaşmayan bir karar. Adalet ağır yürür ama mutlaka hedefine varır diye bir ifade var. Biz de adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.