Kılıçdaroğlu: Ben dahil, tüm MYK ve PM üyeleri ön seçime girecek!

Kılıçdaroğlu: Ben dahil, tüm MYK ve PM üyeleri ön seçime girecek!
11 Mart 2018 15:21

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tüzük Kurultayının kapanışında delegelere ön seçim sözü vererek, “Yüzde 85 ön seçim şartını getiren benim. Bundan geri adım atılmaz. Ben de, MYK ve PM üyeleri de ön seçime girecek. Kimse benden kontenjan adaylığı beklemesin” dedi.

 

 

 

CHP’nin iki gün süren Tüzük Kurultayı’nın finalinde ön seçim tartışmaları yüzünden tansiyon yükseldi. Muhalifler ön seçim önergesinin ret edilmesinin ardından salonu terk etti.

Kurultayda tüzüğün kabul edilmesinin ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eleştirilere yanıt verdi.

 

 

“MERAKLISI DEĞİLİM, ÜZÜLDÜM”

 
Kurultay salonunda ön seçim maddesi üzerindeki görüşmelerde çıkan gerginlik ve tartışmalardan büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Ön seçimin neredeyse unulduğu bir örgütte, tüzüğe en az yüzde 85 ön seçim şartını ben koydurdum. Kaldı ki ben milletvekili adaylarını belirleme meraklısı değilim. Beni en çok rahatsız eden konuların başında da bu geliyor. Burada yaşanan gerginliklerden bu yüzden büyük üzüntü duydum” ifadesini kullandı.

 

 

İLK PM TOPLANTISINDA SÖYLEDİM

 
Partiye ön seçim kültürünün yerleşmesi durumunda kendisinden sonra gelecek genel başkanların bile bunu kaldıramayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Parti Meclisi’nin ilk toplantısında söyledim. Kimse benden kontenjan adayı olmayı beklemesin. Ben dahil, tüm MYK ve PM üyeleri ön seçime girecek” sözünü verdi.

 

 

DİSİPLİN UYARISINDA BULUNDU

 
Kapanış konuşmasında parti içi disiplin konusunda da uyarıda bulunan Kılıçdaroğlu, “Parti içindeki tartışmaların artık bitmesi gerekiyor. Eksiklikleri kamuoyunda konuşmak partiye zarar veriyor. Tüzük artık kabul edildi. Şimdi bu tartışmayı bitirelim ve önümüze bakalım. Milletvekillerimiz grup halinde yarından itibaren sahaya inecek. Daha çok çalışacağız” dediği öğrenildi.

 

 

SADE ANLAŞILIR BİR TÜZÜK

 
Eski tüzükte birbiriyle çelişen dünya kadar hüküm bulunduğuna dikkat çeken CHP Lideri, “Şimdi herhangi bir örgüt üyesi tüzüğü açtığı zaman hangi maddede ne yazıyorsa tamamı orada var. Bir de efendim 55. madde varmış, 75. maddede böyle söylüyormuş, efendim 12. madde bunun tam tersini söylüyormuş. Bunları kaldırdık yok öyle bir şey. Sade, düz, anlaşılır bir tüzük yaptık. Artık tartışmaları bir tarafa bırakarak, önümüze bakacağız” ifadesini kullandığı bildirildi.

 

 

Halkın Habercisi olarak tarihe not düşüyoruz: Seçim kararı alındığında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bu sözlerini hatırlatacağız.