‘Kılıçdaroğlu, Baykal’ı kasetleyeni saklıyor’

‘Kılıçdaroğlu, Baykal’ı kasetleyeni saklıyor’
30 Nisan 2016 17:24

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kendisine yapılan kaset komplosuyla ilgili “Erdoğan ve Kılıçdaroğlu çözer” sözleri siyasette yeni bir tartışma başlattı.

 

 

 

Zihni Erdem / Aydınlık

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eski Genel Başkan Deniz Baykal, kaset komplosunda bir kez daha karşı karşıya geldi. Baykal, Çarşamba günü CNN Türk’te katıldığı bir programda, kendisine yönelik kaset komplosuyla ilgili bir soruya “Bu işi çözmek istiyorsanız, dönemin Başbakanına ve Kemal Kılıçdaroğlu’na sorun” diye yanıt verdi.

 

Baykal’ın bu sözleri üzerine gözler Kılıçdaroğlu’na çevrildi. Önceki akşam Haber Türk’te bir programa katılan Kılıçdaroğlu’na Baykal’ın bu sözleri soruldu. Erdoğan’ın Baykal’ın gizli çekilmiş kasetini izlerken çekilmiş görüntüleri izlediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Kaseti izlerken fotoğrafı bu. Gözlüğünü takıyor kaseti izliyor.Yanında birisi daha var. Kaseti izlerken, bilgisayarın ortasındaki kameradan Erdoğan videoya çekiliyor. Kaseti Erdoğan’a izlettirenlerin paralel yapı olduğunu zannetmiyorum. Kim görüntüledi bilmiyorum. Erdoğan’ın MİT’e talimat vermediği ortaya çıktı. İkili oynadı. Bir Başbakan’a yakışır mı böyle kaset izlemek? Yanındaki kişi ‘Başka şeyler de var, iki gün sabredin, daha net görüntüler elde edeceğiz’ diyor. Başbakan’ın talimatıyla oluyor bunlar. Bir kumpas var ortada ama bu kumpas Erdoğan’ın bilgisi dahilinde gerçekleşiyor. Baykal da bunu biliyor” dedi.
‘SAVCILIĞA HABER VERSEYDİN’

 

 

Kılıçdaroğlu’nun bu yanıtını  değerlendiren Baykal’a yakınlığı ile bilinen eski bir milletvekili, “Kaset komplosunda Tayyip bey talimat vermiştir, bu doğru. Ama bir de Tayyip Erdoğan’a bir tuzak kurulmuş. Onun da görüntüsü alınmış. 0 görüntü de internette yayımlanmadan önce getirilip Kılıçdaroğlu’na izlettirilmiş. Kılıçdaroğlu da ‘Evet izledim. Bu komplo’ diyor. Peki kardeşim, bunlar kim, senin bunlarla aranda nasıl bir diyalog var? Böyle bir şey sana izletildiği zaman anında niçin savcılığa haber vermedin? Bu kişileri göz altına aldırsan bu olayların hepsi çözülecek” yorumunu yaptı.
KOPYASI KILIÇDAROĞLU’NDA

 

 

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın yanında bir başka siyasetçinin de bulunduğunu da söylediğine dikkat çeken CHP’li, “Biz Erdoğan’ın bu siyasetçinin kim olduğunu bilmiyoruz. Ama Kılıçdaroğlu biliyor.Tayyip bey de suç işliyor, ama Kemal bey de suç işliyor. Savcığın harekete geçmesi lazım” ifadelerini kullandı.
Komplonun örtbas edildiğini söyleyen eski milletvekili “Kılıçdaroğlu komplo kurulmuş diyor ama üzerinde oturuyor. Demek ki, bir kopyası da Kılıçdaroğlu’nda. Yarın öbür gün bunu nasıl izlediği de çıkar ortaya” dedi.