Kılıçdaroğlu Battal İlgezdi için konuştu: Gerekirse ihraç ederiz

Kılıçdaroğlu Battal İlgezdi için konuştu: Gerekirse ihraç ederiz
22 Temmuz 2015 12:39

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yandaş medyanın her gün haber yaptığı Battal İlgezdi için ilk kez konuştu. Kılıçdaroğlu, İlgezdi için çıkacak sonuca göre ihraç dahil her yolun açık olduğunu söyledi.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin usülsüz mal edinme iddiasıyla ilgili olarak savcılığa gidip kendisiyle ilgili suç duyurusunda bulunmasının ardından çıkacak sonuca göre ‘ihraç dahil parti disiplin kurullarını işletmede tereddüt etmeyeceklerini’ söyledi

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile ilgili usulsüz mal edinme iddialarına ilişkin konuştu.

 

 

Kılıçdaroğlu, İlgezdi’yle ilgili iddialara ilişkin olarak, “İşin doğrusu şu: CHP’li belediyeler suçlandığı zaman gayet açıklıkla gittiler savcılığa; ‘Aleyhimize soruşturma açın’ dediler. Bu yürekliliği bütün belediye başkanlarının göstermesini isterim. İşin özü budur. Kendisine güvenen herkes bu yola başvurursa o zaman bütün sorun çözülür” dedi.

 

 

İLKESEL YAKLAŞIM

 

 

Bu ilkesel yaklaşımın bütün belediyeler için geçerli olması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Hesap vermekten korkmamalılar. Gitmeliler, büyük bir cesaretle hesap vermeliler. Bunu yaptığımız zaman Türkiye’de pekçok sorun kendiliğinden çözülecektir” diye konuştu.

 

 

HALKIN TERCİHİNE BAĞLI

 

 

Şişli’de yaşanan olayda Hayri İnönü’nün başvurularına mahkemenin ret yanıtı verdiğini ve eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün hukuk nezdinde aklanmış olduğunu hatırlattığımızda Kılıçdaroğlu, “Sonuçta bir sürü dedikodu üretiliyor. Bunlar ne kadar doğrudur yanlıştır, halkın tercihine bağlı. Aklanmanın bir yolu vardır, o da mahkemelerdir. Sizin aleyhinize bir durum çıkarsa o zaman gereği yapılır” dedi.

 

 

İHRAÇ YOLU AÇIK

 

 

Kılıçdaroğlu, “Yargıda aleyhlerinde bir durum çıkarsa CHP’li belediye başkanları için ihraç yolu başta olmak üzere parti disiplin kurallarını işletir misiniz?” soruma da kesin bir dille yanıt verdi ve “Elbette hiç kimsenin tereddüdü olmaz. Biz yargıya boşuna başvurmuyoruz” dedi.

 

(Habertürk)