Kılıçdaroğlu: Başkanlık sisteminden AKP’liler de rahatsız!

Kılıçdaroğlu: Başkanlık sisteminden AKP’liler de rahatsız!
11 Mayıs 2020 11:12

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeniçağ TV canlı yayınında Yeniçağ TV Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’nun sorularını yanıtladı.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeniçağ TV canlı yayınında Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’nun sorularını yanıtlayarak gündeme dair açıklamalar yapıyor.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Türkiye’de demokrasi yok. 20 Temmuz sivil darbesinden bu yana yargıya, medyaya müdahaleler var. İstenen kişi hapse atılıyor, soruşturma açılıyor. Biz gerçekten hak temelli mi yapıyoruz yardımları lütuf temelli mi yapıyoruz? Vatandaş benim “Karnımı doyurmak zorundasın” demek zorunda.

Erdoğan öteden beri Ankara’yı içine sindiremedi. Ankara’ya geldiği zaman mütevazı bir düzeni vardı. 3 Y ile gelmişlerdi. Şimdi bunlar başka bir şeye dönüştü. Erdoğan, Ankara’da olmayı sevmeyen, gözü İstanbul’da olan çünkü İstanbul en büyük rant merkezi. Erdoğan demedi mi ‘İstanbul’a ihanet ettik’ bunu ben desem kıyamet kopardı. Erdoğan ve ailesi İstanbul’un rantından yararlanmak istiyor.

 

O büyük binalar daireler kaça satıldı? Ankara’yı onurlu cumhuriyetin başkenti olarak biz yeniden güzelleştireceğiz.

MİLLET İTTİFAKI’NDAN CUMHURBAŞKANI ÇIKARSA İLK 3 İŞİNİZ NE OLUR? 

Önce parlamentoya bir siyasi adalet kanunu götüreceğiz. Parlamentoyu ranttan kurtaracağız. Devlette ciddi israf var, israfı önleyeceğiz. Üçüncüsü ise devlette saydamlık hesap verilebilirlik. Bugün gazetelerde haber var. Bir tarım kredi koopreratif, milletvekilimiz maaşlarını soruyor, ticari sır diyorlar. Cumhurbaşkanlığı sisteminin değişmesi için Anayasa değişikliği gerekiyor. Güçlü bir parlamenter sistem oluşturacağız. Neyi nasıl yapacağımıza toplumsal mutabakat ile karar vereceğiz. Buna en çok da AKP’liler, MHP’liler gelip oy verecek.