Kılıçdaroğlu: Aynı gemideyiz ama onlar güvertede biz depodayız

Kılıçdaroğlu: Aynı gemideyiz ama onlar güvertede biz depodayız
27 Şubat 2021 08:02

CHP lideri, Aksaray gezisinde Yeşiltepe Belediyesi ve Süt Birlikleri’ni ziyaret ettikten sonra esnafla buluştu. Sorunlarını en net ifadelerle anlatan isim aynı zamanda muhtarlık yapan İbrahim Acar adlı çiftçi oldu. Acar, Kılıçdaroğlu’na şunları söyledi:

 

 

“17 İNEĞİN 10’UNU SATTIM…”

 

“Ben, aynı zamanda muhtarım. Şu anda 30 tane bankayla çalışıyorum. Ayakta durabilmek için bankaların hepsinden kredi çektim. 17 ineğim vardı, 10’unu sattım, ihtiyaçlarımı gidereyim diye. Ben, askerde özel harekat timindeydim. 10 yıldır da muhtarım. Halka her türlü hizmeti yaptım. İktidar ‘aynı gemideyiz’ diyor. Aynı gemideyiz ama onlar güvertede biz yağ deposundayız. Perişan durumdayız.”

 

 

BANKA KARTLARINI GÖSTERİP “BORCU BORÇLA KAPATIYORUZ” DEDİ

 

 

Sözcü’den Başak Kaya ve Mert Öz’ün haberine göre İbrahim Acar, Kılıçdaroğlu’na cüzdanından kredi kartlarını çıkarttı. Birinden kredi çekip, diğerinin borcunu kapattığını söyledi. Bu sarmala nasıl düştüğünü de, “Çünkü sattığım süt, masrafı karşılamıyor” diye açıkladı.

 

“CEZAYI ESNAF ÇEKİYOR…”

 

Dönercilik yapan bir esnaf da, Kılıçdaroğlu’na derdini şöyle anlattı: “Döner yapmak için 50 kilo tavuk eti alıyorum. Dün fiyatı başkaydı, bugün 100 lira artmış. Önü de açık, ‘tekrar zam gelecek’ diyorlar. Paket servisle idare ediyoruz ama sona geldik. Pandemi sadece bize mi var. Devlet desteği yok. Pandeminin cezasını biz çekiyoruz.”