Kemal Kılıçdaroğlu Adana’da ‘Savaşa Hayır’ mitinginde

Kemal Kılıçdaroğlu Adana’da ‘Savaşa Hayır’ mitinginde
20 Eylül 2013 17:15

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1945 yılından bu yana yaşanan savaşlarda 25 milyon insanın hayatını kaybettiğini, bunun 22 milyonunun sivil olduğunu hatırlatarak, ‘Barış Mitingi’ düzenlediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu Adana’daki mitingde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Esad’a ‘kardeş’ dediği bir miting konuşmasını banttan dinletip, “Ne oldu da kardeş Esad düşman Esad oldu?” diye sordu.

Adana Havalimanı’nda partililer tarafından karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, seçim otobüsü ile açılışını yapacağı merkez Çukurova İlçe Belediye binasına halkı selamlayarak gitti. Zaman zaman otobüsten inen Kılıçdaroğlu yol kenarındaki vatandaşlarla sohbet etti. Kılıçdaroğlu, yeni belediye binası önünde partisi tarafından düzenlenen ‘Barış Mitingi’nde bir konuşma yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu, savaşının acı ve gözyaşı olduğunu söyledi. Bütün dünyada 1945’den bu yana yaşanan savaşlarda toplam 25 milyon insanın hayatını kaybettiğini bunun 3 milyonunun asker olduğunu hatırlattı. Bu savaşlarda ölenlerin 22 milyonunun ise sivil olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, savaşın acı ve gözyaşı olduğunu belirterek, “İşte bu yüzde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Zorunlu olmadıkça savaş cinayettir’ demiştir. Çünkü savaşı en iyi bilen o dur. Savaş istemiyoruz ama iktidar savaş istiyor” dedi.

Suriye ile ilişkilerin iyi olduğu dönemde Başbakan Erdoğan’ın Gaziantep’te yaptığı konuşmada bu iyi ilişkilerin sonuçlarını anlatırken ‘Kardeşim Esad’ ifadesini kullandığı sözlerini VTR’den herkese dinleten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Esad kardeşi ile anlaşmaları imzaladığında kendisine itiraz eden oldu mu? Hiç itiraz etmedik. Bir sabah kalktık Esad kardeş oldu düşman Esad. Ne oldu, başına taş mı düştü? Kimin kayığına bindin de Suriye’yi bir numaralı düşman ilan ettin?”

POLİSİN SIKI ÖNLEMİ

Öte yandan Adana polisi, Kılıçdaroğlu’nun geçiş güzergahında gün boyu denetimler yaptı. Tüm şüpheli araçlar tek tek aranıp sürücülerinin kimlikleri kontrol edildi. Sürücüsü doktor olduğu ileri sürülen bir lüks otomobilde yapılan aramada ise, kuru sıkı tabanca ele geçirildi. Namlusu değiştirilerek bilye atar hale dönüştürülen tabancaya el konulurken sahibine yasal işlem yapıldı.

http://www.youtube.com/watch?v=Tu8l94lKPw4