Kılıçdaroğlu: Adalet istemek ne zamandan beri birilerinin iznine, lütfuna bağlı oldu

Kılıçdaroğlu: Adalet istemek ne zamandan beri birilerinin iznine, lütfuna bağlı oldu
6 Temmuz 2017 19:58

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün 22’nci gününde yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin en barışçıl eylemini yapıyoruz. En barışçıl. 450 kilometreyi kimsenin burnu kanamadan, kötü söz etmeden, herkesi kucaklayarak bizim gibi düşünmeyenleri alkışlayarak yolumuza devam ediyoruz. Provokasyonlar yapılmak isteniyor onları alkışlıyoruz. En barışçıl eylemimiz bazı çevrelerde ciddi kaygılar, endişeler yaratıyor. Hiç kimse şunu unutmasın; biz bu yürüyüşü adalet adı altında yapıyoruz. Toplumun 80 milyonu için yapıyoruz. Adalet ihtiyacı hepimizin ortak değeridir. Yine bazı çevreler ‘siz yürüyorsunuz işte biz izin veriyoruz.’ Ne demek izin veriyoruz. Bu bizim anayasal olarak, insan olarak hakkımız. Adalet istemek ne zamandan beri birilerinin iznine, lütfuna bağlı oldu. Anlamakta gerçekten zorluk çekiyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün 22’nci gününde yaptığı konuşmaya, Yahya Kaptan’ın Tavşancıl’daki anıt mezarını ziyaret ettiğini belirterek başladı. Kılıçdaroğlu, “Yahya Kaptan, Mustafa Kemal Atatürk’ün nutkunda uzun uzun bahsettiği bir kahraman. Milli kahramanımız. Duamızı ettik. Allah rahmet eylesin. Bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele eden, hayatını veren herkese şükran borçluyuz. Onları rahmetle anmak her ortamda anmak temel görevlerimizden biri” dedi.

 

 

 

“TELAFER’DE IŞİD’İN 200 TÜRKMEN’NİN KATLETMESİ HEPİMİZİ ÜZÜYOR”

 

 

Kılıçdaroğlu, Bizi üzen başka bir olay var. Telafer’de IŞİD’İn saldırısı sonucu 200 Türkmen’nin katledilmesi ki bunlar hapisteydi. Kadın, yaşlı, çocuk demeden herkesi katletmeleri, hepimizi üzüyor” dedi.

 

 

“GENÇLİK KOLLARIMIZ IRAK’TAKİ TÜRKMENLERE, YARDIM TIRLARI GÖTÜRÜYORLAR”

 

 

Kılıçdaroğlu, “Gençlik kollarımız Irak’taki Türkmenlere, yardım tırları götürüyorlar. Şu anda Telafer bölgesindeler. Dolayısıyla biz yardımlarımızı, adalet yürüyüşünü yaparken yine yurt dışındaki Türkmenleri düşünerek onlara da her türlü yardımı yapmayı sürdürüyoruz” dedi.

 

 

“TÜRKİYE’NİN EN BARIŞÇIL EYLEMİNİ YAPIYORUZ”

 

 

Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin en barışçıl eylemini yapıyoruz. En barışçıl. 450 kilometreyi kimsenin burnu kanamadan, kötü söz etmeden, herkesi kucaklayarak bizim gibi düşünmeyenleri alkışlayarak yolumuza devam ediyoruz. Provokasyonlar yapılmak isteniyor onları alkışlıyoruz. En barışçıl eylemimiz bazı çevrelerde ciddi kaygılar, endişeler yaratıyor. Hiç kimse şunu unutmasın; biz bu yürüyüşü adalet adı altında yapıyoruz. Toplumun 80 milyonu için yapıyoruz. Adalet ihtiyacı hepimizin ortak değeridir. Yine bazı çevreler ‘siz yürüyorsunuz işte biz izin veriyoruz.’ Ne demek izin veriyoruz. Bu bizim anayasal olarak, insan olarak hakkımız. Adalet istemek ne zamandan beri birilerinin iznine, lütfuna bağlı oldu. Bunu anlamakta gerçekten zorluk çekiyoruz. Pazar gününe yaklaşıyoruz. İnşallah kimsenin burnu kanamadan hep birlikte Maltepe’de olacağız Türkiye’ye ve dünyaya sesleneceğiz. Bu yürüyüşü niçin, hangi, gerekçelerle, ne işitiyoruz hepsini anlatacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

YARIN İSTANBUL’A ULAŞILIYOR

 

 

YEŞİL ARTVİN DERNEĞİ ÜYESİ YAKLAŞIK 100 KİŞİ ‘ARTİVİN’İME DOKUNMA’ YAZILI TİŞÖRTLER GİYEREK, ‘CERATTEPE’YE ADALET’ PANKART AÇIP YÜRÜDÜ.

 

 

Bugün, Dilovası Tavşancıl Mahallesi’nden yürüyüş başlarken Dilovası Rampası mevkiinde mola verildi. Bugün Gebze’ye ulaşılarak, eski Topçu Kışlası alanında kamp yapılacak. Yarın Gebze’den başlayan yürüyüşte Darıca’da mola verilecek. Daha sonra yeniden yola devam edilerek Tuzla’ya yürünecek. Cumartesi günü ise Tuzla’dan başlayacak yürüyüş Dragos’ta son bulacak. Pazar günü günü Dragos’tan, Maltepe Miting alanına yaklaşık 3 kilometre olduğu belirtilen kısa bir yürüyüş yapılacak. Bugün Adalet Yürüyüşü’ne Barış İçin Kadınlar Girişimi de katıldı. 80 kadın örgütünün ortak çağrısı ile yaklaşık 400 kadın, 9 yıl önce aktivist Pippa Bacca’nın Tavşancıl mevkiinde öldürülmesi nedeniyle Tavşancıl mevkiinde yürüyüşe katıldı. Yeşil Artivin Derneği üyesi yaklaşık 100 kişi ise ‘Artivin’ime dokunma’ yazılı tişörtler giyerek, ‘Cerattepe’ye adalet’ pankart açıp yürüdü.

 

 

GEBZE’YE ULAŞILDI

 

 

Adalet Yürüyüşü’nde Gebze’ye ulaşıldı. Gebze Sanayi Sitesi’nin önünden geçilirken Gebze Kirazpınar Mahallesi halkı sakinleri kentsel dönüşüm nedeniyle tepkilerini, ‘Kirazpınar’da ranta izin vermeyeceğiz’, ‘Adalet istiyoruz’, ‘Emlak Konut’un rantına, talanına karşı adalet istiyoruz’ yazılı pankart ve dövizler açarak gösterdi. Aynı alanda toplanan bazı kişilerin ise Rabia ve bozkurt işareti yapkıları görülürken, kimileri ise sevgi gösterisinde bulundu.

 

 

Mola verilecek eski Topçu Kışlası’nın önünde toplananlar Kemal Kılıçdaroğlu’na sevgi gösterisinde bulundu. Adalet Yürüyüşü’ne katılanlar eskiden kışla olarak kullanılan alana girerek dinlenmeye çekildi.

 

 

SEVİNÇ İNÖNÜ VE NAMIK KEMAL ZEYBEK DE YÜRÜYÜŞE KATILDI

 

 

‘Adalet Yürüyüşü’nün Dilovası ile Gebze arasındaki bölümüne, merhum Erdal İnönü’nün eşi Sevinç İnönü ile eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek de katıldı. İnönü ve Zeybek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında yürüdü. Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüş sırasında Sevinç İnönü’nün elinden tutarak birlikte yürüdü.

 

 

Kaynak: DHA