Kılıçdaroğlu, 4 kez söz vermesine rağmen Kırklareline gitmedi!

Kılıçdaroğlu, 4 kez söz vermesine rağmen Kırklareline gitmedi!
15 Eylül 2018 08:30

Kırklareli’ne gelmesi yılan hikayesine dönen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mart ayındaki mesajında “Kakava Şenlikleri’nde geleceğini ve vatandaşlarla kucaklaşacağını” söylemişti. 

 

 

Kılıçdaroğlu verdiği sözü 4. kez yerine getirmedi.  Bu durumun parti teşkilatı ve seçmende hayal kırıklığı yaşattığı söyleniyor. Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun bu davranışı önümüzdeki yerel seçimlerde Kırklareli’nde aday belirlerken takınacağı tavrın işareti olarak yorumlanıyor.

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz Mart ayında Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun düzenlediği temel atma törenine video mesaj göndermiş ve “Ülkemizin yaşadığı olağanüstü koşullar nedeniyle Kırklareli’ye yapacağım ziyareti 3 kez ertelemek zorunda kaldım. Umarım Kakava Şenlikleri’nde hep birlikte olacağız. Geldiğimde Atatürk Evi’ni de ziyaret edeceğiz.  Ve Kırklareli halkı ile kucaklaşacağız” açıklamasında bulunmuştu.

 

Ocak ayında gerçekleşen Atatürk Evi’nin açılışına katılacağı söylenen fakat gelmeyen, temel atma törenine katılacağı söylenen ve buna yönelik tanıtım çalışması yapılmasına rağmen yine gelmeyen Kılıçdaroğlu, Kırklareli halkına ve buradaki seçmene karşı verdiği sözü 4. kez tutmamış oldu.

 

Bu tavrı ile seçmenlerini büyük hayal kırıklığına uğrattığı belirtilen Kılıçdaroğlu’nun Kırklareli’ne gitmemesinin altında başka sebepler yattığı konuşuluyor.

 

CHP delegesinin olağansütü kurultay talebine açıkca destek veren, Muharrem İnce’ye yakın olduğunu dile getiren ve Kılıçdaroğlu’na karşı “hodri meydan” dercesine bir imaj sergileyen Kesimoğlu’nun, Kılıçdaroğlu’nu böyle bir tavır içine soktuğu öne sürülüyor.

 

Ancak diğer yandan Kılıçdaroğlu’nun Kırklarelili seçmene defalarca söz vermesine rağmen şehre gitmeyişinin hem örgütte hem de seçmende moral bozuklupu yarattığı ifade ediliyor.

 

Kılıçdaroğlu’nun Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festvali’ne gitmeyerek yerel seçimlerde nasıl bir aday belirleme çalışması yapacağının da işaretini verdiği belirtiliyor.

 

gazetetrakya.com