Kılıçdaroğlu 2 sene önce temelini atmıştı ama Çankaya’daki Kültür Merkezi inşaatı durdu kaldı!

Kılıçdaroğlu 2 sene önce temelini atmıştı ama Çankaya’daki Kültür Merkezi inşaatı durdu kaldı!
14 Kasım 2018 08:00

30 Kasım 2016 günü, bizzat CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve bir çok milletvekilinin katılımı ile gerçekleşen, Eskişehir Yolu üzerindeki Atatürk Kültür Merkezi inşaatı, aradan geçen 2 sene içerisinde durma noktasına geldi…

 

 

H&H ÖZEL HABER
AKP’li ünlü müteahhitlik firması YDA İnşaat tarafından Çankaya Belediyesi’ne hibe usulü yaptırılan kültür merkezi, iddialara göre; YDA İnşaat’ın satın aldığı, Alacaatlı’daki Akçalı Yapı Kooperatifi’nin 2 bin dönümlük arsasının emsal kararlarındaki (imar planı iptali) iptal nedeniyle krize yol açtı.

 

Bu inşaat projesinin durma noktasına gelmesi ve 2 senedir ilerlememesi de, geçtiğimiz günlerde CHP Çankaya Belediye Meclisi grup toplantısında da gündeme geldi ancak Taşdelen CHP’li meclis üyelerine tatmin edici bir yanıt veremedi!
CHP içinden H&H’nin edindiği kulis bilgilerine göre; CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun da, Atatürk Kültür Merkezi inşaatının belediye bütçesinden değil de üstelik AKP’li bir müteaahhitlik firması tarafından yapılıyor olduğunu yeni öğrendiği ve konudan büyük rahatsızlık duyduğu aktarıldı.

 

Konuyla ilgili H&H’ye konuşan kaynaklar, Çankaya Belediyesi’nin yatırım bütçesi içinde görünmeyen bu projenin kaynağını, Alper Taşdelen’in açıklaması gerektiğini ancak konuyu geçiştirdiğini aktardılar.

 

H&H olarak soruyoruz; Akçalı Yapı Kooperatifi’nin YDA İnşaat tarafından satın alınması ve emsallerin 0.5’lerden 3’ler seviyesine yani yaklaşık 6 kat yükseltilmesi ile AKM’nin inşaatının YDA’ca bedelsiz olarak yapılması arasındaki bağ nedir?

 

Taşdelen böyle, müteahhitlerle anlaşarak başka kaç proje yapmaktadır?
Sayın Taşdelen, şeffaf bir şekilde bu projeleri nasıl gerçekleştirdiğini, H&H’ye belgeleri ile yollarsa onun görüşlerine de satırı satırına yer vereceğimizi de buradan kamuoyuna duyuruyoruz.

 

Akçalı yapı kooperatifi ile ilgili çıkan haberler için lütfen aşağıdaki linklere tıklayınız:

 

http://haber.sol.org.tr/toplum/akp-chp-isbirliginde-son-nokta-ankarada-neler-oluyor-231439

 

http://www.halkinhabercisi.com/alper-tasdelene-karsi-cankayadaki-akcali-direnisi-buyuyor

 

http://www.halkinhabercisi.com/tasdelenden-satilik-cankaya

 

http://www.halkinhabercisi.com/gokcek-ve-tasdeleni-uzecek-yasa-akcali-yapi-kooperatifini-zora-sokan-karar