Kılıçdaroğlu: 13 yıldır sen ne yapıyordun? Armut mu topluyordun, cebini mi dolduruyordun?

Kılıçdaroğlu: 13 yıldır sen ne yapıyordun? Armut mu topluyordun, cebini mi dolduruyordun?
26 Ekim 2015 14:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars’taki esnaf ziyaretlerinin ardından Ardahan’a geçti.

 

 

 

Kılıçdaroğlu, Ardahan’da şehir stadının yanında Kongre Caddesi’ndeki miting alanında yağmur altında toplananlara hitap etti. Miting için havanın uygun olmadığına işaret eden Kılıçdaroğlu, katılımcıların ıslandığını, güzel ve huzurlu, refahı yüksek Türkiye için hep birlikte sıkıntılara katlanacaklarını söyledi.

 

7 Haziran seçimleri sonrası sürdürülen koalisyon çalışmalarını anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, “Şimdi terörü azdırdılar, kan ve göz yaşını milletin önüne koydular. ‘Ya bize 400 milletvekili vereceksiniz, ya da sizi her seferinde seçime götüreceğiz’ dediler. Ben de sizden bir şey istiyorum: Madem ki size şantaj ediyorlar. Size de onları sandığa gömün, bir daha da bu lafı etmesinler” dedi.

 

261020151345577877143_2

 

KILIÇDAROĞLU: 13 YILDIR SEN NE YAPIYORDUN, ARMUT MU TOPLUYORDUN?

 

İşsizlik ve terör belasından Türkiye’yi kurtaracaklarını savunan Kılıçdaroğlu, ülkeye refah ve huzuru getirmeye söz verdi. 13 yılda yapılamayanları 4 yılda çözme sözü veren Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarları döneminde kardeş kanının akmayacağını ve herkesin huzur içinde yaşayacağını söyledi. Seçim bildirgesinde emekliye iki bayramda birer ikramiye vereceklerini, aile sigortasını getireceklerini, hiçbir ailenin gelirinin 750 liranın altında olmayacağına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, ülke genelinde 22 milyon fakirin ayda 300 lira ile geçindiğini anımsattı. Hiç bir çocuğun yatağa aç girmeyeceğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, 800 bin taşeron işçiye kadro vereceklerin bu sistemi kaldıracaklarını anlattı. Asgari ücreti net 1500 lira yapacaklarını, AK Parti’nin şimdi bunu seçim bildirgesine kopyaladığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “13 yıldır sen ne yapıyordun? Armut mu topluyordun, cebini mi dolduruyordun? Demek ki neymiş? Kaynak varmış. Demek ki neymiş? Türkiye’nin sorunları iyi bilen Cumhuriyet Halk Partisi’ymiş. Demek ki neymiş? Kul hakkını yemeyen parti Cumhuriyet Halk Partisi’ymiş” diye konuştu.

 

Konuşması sık sık ‘Başbakan Kemal’ sloganı ile kesilen Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarı döneminde canlı et ve saman ithal edildiğine dikkati çekti. Ardahan’dan Gürcistan’a Çıldır’da Aktaş sınır kapısı açıldığını bu nedenle teşekkür eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Peki altyapısı var mı? TIR’ların kalacağı yer var mı? Gümrük kapısı var mı? Usulen açtılar. Nasıl olsa biz Ardahanlıları kandırırız dediler. Ya Allah aşkına sizi kandırabilirler mi? O zaman izin vermeyeceksiniz” dedi.

 

‘AÇLIĞI, YOKSULLUĞU, SEFALETİ BİLİRİM’

 

Taşımalı eğitim sistemi nedeniyle annelerin çocuklarını kilometrelerce ötelere gönderdiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, bu sistemi kaldıracaklarını nerede öğretmen varsa orada öğrenci olacağını bildirdi. Ayrıca öğrencilerin tam gün okulda olacaklarını, okulda öğretmeni ile hiçbir bedel vermeden öğle yemeği yiyeceklerini, akşam ise evlerine gideceklerinin müjdesini veren Kılıçdaroğlu, öğretmenleri toplumun lideri yapacaklarını ve geçinebilecekleri kadar maaş vereceklerini belirtti. Etnik kimlik, dil, din ve inanç üzerinden siyaset olmayacağına vurgu yapan Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

 

“Kim din üzerinden siyaset yapıyorsa, bilin ki Müslümanlığa en büyük zararı o veriyor. Benim bildiğim benim ahlakım benim inancım ibadet Allah için yapılır, siyaset için yapılmaz. Bunlar ibadeti de siyaset için yapıyorlar. Yazıktır günahtır. Buna da izin vermeyin. Benim düşüncem yine şu; insan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üstünde yeri vardır. Hiçbir zaman aksini düşünmedim. Sevgili Ardahanlılar ben sizden birisiyim. Siz nasıl yaşıyorsanız, ben de aynı şekilde yaşıyorum. Bir dairem var oturuyorum çoluk çocuğumla aldığımız aylıkla geçiniyoruz. Benim öyle köşeyi dönme hastalığım yok çok şükür. Benim öyle kul hakkı yeme alışkanlığım yok. Halkın derdini bilirim. Açlığı, yoksulluğu, sefaleti bilirim. Onun için mücadelem açlıkla, sefaletle, işsizlikle, benim mücadelem bu. Bu ülkeye huzuru bu ülkeye refahı getirmek zorundayız. Onun mücadelesini veriyoruz. Siyasette kavga istemiyoruz, gerginlik istemiyoruz. Bunlardan bıktık. O bunu dedi, bu bunu dedi, kim ne derse desin ben halkı dinliyorum. Tek inandığım kitle sizsiniz. Size inanıyorum size güveniyorum. Beni devlette önemli makamlara getiren beni milletvekili yapan beni CHP’ye genel başkan yapan Cumhuriyet’tir. Ve Cumhuriyet’e ve Mustafa Kemal’e borçluyum, ben Cumhuriyeti, ülkemi seviyorum.”

 

Kılıçdaroğlu, milletvekili adaylarını tanıttı ve ‘Ardahan seninle gurur duyuyor’ sloganı ile uğurlandı.

 

 

Kaynak: Turgay İPEK- Deniz BAŞLI- Dinçer ALTEMUR/ARDAHAN, (DHA)