Kılıçdaroğlu: 12 Eylül dönemiyle aynı koşullardayız

Kılıçdaroğlu: 12 Eylül dönemiyle aynı koşullardayız
12 Kasım 2016 11:02

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’da konuştu. Anayasa değişikliğiyle ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, “12 Eylül dönemiyle aynı koşullardayız, anayasa değişikliği için ülkemizde uygun koşullar yok.” dedi.

 

 

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hukuk ve Seçim İşleri Genel Başkan Yardımcılığı tarafından düzenlenen “Anayasa Çalıştayı”nın açılış konuşmasını yaptı.

 

 

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle;

 

 

 

Hiç kimsenin özel koruma altına alınmasını istemeyiz, hukuk herkes için eşit uygulanmalıdır. Adalet bu ülkede yaşayan herkes için geçerli bir kural olmalı.

Bizim üzerinde duracağımız konulardan birisi de, bugün anayasa değişikliğine uygun koşullar var mıdır? OHAL döneminde, düşüncelerin özgürce ifade edilemediği bir dönemde, yarının bağımsızlığının olmadığı bir dönemde tutarlı ve sağlıklı bir anayasa değişikliği yapılabilir mi?

12 Eylül anayasının hazırlandığı koşullarla aynı koşullardayız bugün. Anayasalar tolumsal uzlaşma belgeleridir. Anayasalar bir partinin mutfağında hazırlanmaz. Anayasalar evrensel kuralları da içermek zorundadır. Uzlaşma olmadan, dayatmayla kültürel anayasa hazırlanmamalıdır.

Darbe gecesi televizyonlara gönderdiğim metinde söyledim; bu ülke darbelerden çok çemiştir aynı sıkıntıların yeniden yaşanmasını istemiyoruz. Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkıyoruz ve inancımızı eksiksiz bir şekilde koruyoruz.

15 Temmuz’dan bu yana ne oldu? Neden parlamenter demokrasimizden vazgeçiyoruz? Bir kişiye neden koskoca Türkiye Cumhuriyei’ni teslim ediyoruz?