Kılıçaroğlu: Milletvekillerini ön seçimle belirleyecektim ama baskın seçimdi zamanım yoktu

Kılıçaroğlu: Milletvekillerini ön seçimle belirleyecektim ama baskın seçimdi zamanım yoktu
12 Eylül 2018 11:20

Milliyet’te yer alan Şevket Yaman’a ait habere göre, İl Başkanları ile olan toplantıda, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ” Ne işim var 600 kişiyi Genel Merkez’den belirleyeyim. Kısa dönem olmasaydı ben kesinlikle ön seçim yapacaktım” demiş.

 

 

Biz de, Halkın Habercisi olarak sayın Kılıçdaroğlu’na soruyoruz; İyi de sayın Genel Başkan, siz bırakın ön seçim yapmayı; ön seçimde kendi illerinde birinci olarak seçilen, 50’ye yakın milletvekilini sırf Muharrem İnce’ye yakınlar, Abdullah Gül’ün çatı adaylığına direniyorlar diye tasfiye ettiniz.

 
Zaman yoktu, kısıtlıydı, ön seçim yapamadım demecinize gelince de, buyrun Mart’taki seçime aylar var. Hiç yoktan kale kabul ettiğimiz, Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, Konak, Çankaya, Muratpaşa vs gibi yerlerde ön seçimi gerçekleştiriniz.

 
Milliyet’te yer alan Şevket Yaman’a ait haberi aynen yayınlıyoruz:

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti üyeliklerine, aktif-pasif üye ayırımı getiren tüzük değişikliği önerisinin, muhaliflerin karşı tutumu nedeniyle hayata geçmediğini belirterek, il başkanlarına sitem etti.

 

CHP’nin il başkanlarıyla partinin kuruluş yıl dönümü 9 Eylül’de yapılan basına kapalı toplantıda hazırlanan analiz çalışmalarının sunumunun ardından Kılıçdaroğlu, soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu’nun adaylar belirlenirken kırgınlıklar olabileceğine işaret ederek, “Seçilmeyenler partinin bazen aleyhine çalışıyor vesaire… Bu ideoloji kaybından oluyor. Kişi, kendi çıkarlarını partinin çıkarlarının üzerine çıkarıyor. Aslında bu kişilerin partiden süratle tasfiye edilmesi lazım. Partide dava adamı olan kişilerin olması lazım. Partide 1980 sonrası, ciddi bir ideoloji kaybı var” dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, muhaliflerin, “genel başkan değişsin” talepleri konusunda ise şunları söylediği kaydedildi: “Değişebilir. Hiçbir genel başkan baki değil ki. Sorun şurada; biz hangi gerekçeyle genel başkanı değiştireceğiz. Bir ideolojik felsefe olması lazım. Bana bir felsefi derinlik gösterebilirseniz ben bırakın kurultay yapmayı vallahi yarın sabah giderim. İlla ben burada kalayım diye bir hastalığım yok. Umutsuzluğu kırgınlığı giderebiliriz, yeter ki kararlı yolumuza devam edelim.”

 

Milletvekili listelerinin hazırlanmasına yönelik eleştirilere hak veren Kılıçdaroğlu’nun “BİNLERCE KİŞİ BAŞVURMUŞ. 600 KİŞİ KOYACAKSINIZ. KISA DÖNEM OLMASAYDI BEN KESİNLİKLE ÖN SEÇİM YAPACAKTIM. NE İŞİM VAR 600 KİŞİYİ GENEL MERKEZDEN BELİRLEYEYİM?” ifadesini kullandığı belirtildi.

 

Aktif-pasif sitemi

 

Kılıçdaroğlu’nun, marttaki tüzük kurultayında, parti üyeliklerinde aktif-pasif üye ayırımı getiren düzenlemenin hayata geçmemesine ilişkin olarak da tepkisini dile getirdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, “Niye karşı çıktınız? Gerçek anlamda bir devrimdi. Koro halinde karşı çıktınız. Ben, partide devrim yapmak istiyorum il başkanlarımız, delegeler karşı çıktı. Ön seçim yaptık ne oldu İstanbul’da? Bilmem kaç bin tane seçmenimiz var. Yarısı, ancak sandığa geldi. Yarısının partinin üyesi olduğundan haberi bile yok. Bu mudur? Siz bu partide devrim yapmak istiyorsanız ben hazırım. Aidatını düzenli ödeyenlerle yapalım bunu” dediği öğrenildi.

 

 

devrim