Kıdem tazminatı düzenlemesi ertelendi

Kıdem tazminatı düzenlemesi ertelendi
21 Haziran 2020 08:59

Hükûmet, kıdem tazminatı değişikliğini, işçi ve işveren temsilcilerinin itirazı üzerine “torba yasa önerisi”nden şimdilik çıkardı. Ancak 25 yaş altı ile 50 yaş üstünü kıdemden uzaklaştıracak esnek çalışma düzenlemesinin pakette yer alacağı belirtiliyor.

 

 

 

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre, hükûmet, “istihdam kalkanı paketi” olarak adlandırılan “torba yasa önerisini” bu hafta TBMM’ye sunacak. Daha önce paketin içerisinde kıdem tazminatı değişikliği de vardı. Ancak işçi ve işveren örgütlerinin itirazları üzerine kıdem düzenlemesinin “torba öneriden” çıkarıldığı öğrenildi. Bu konuda işçi ve işveren örgütleri arasında uzlaşma yok.

Hükümet, işçi ve işveren örgütlerinden kendi aralarında değerlendirme yapmalarını ve önerilerini sunmalarını istedi. Cumhurbaşkanlığı’nda son yapılan toplantıda hükûmet kıdem tazminatı değişikliği konusunda kararlılığını dile getirdi. Meclis’in temmuzda tatile girmesi bekleniyor. Bu nedenle kıdem tazminatı değişikliğinin ekim ayında, Meclis açıldıktan sonra, yeniden gündeme getirileceği dile getiriliyor.