Kıbrıs’da Erdoğan’ı istemiyor!

Kıbrıs’da Erdoğan’ı istemiyor!
1 Eylül 2014 14:54

Kıbrıs’ta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişini protesto etmek için eylemler düzenleniyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak ilk ziyaretini Kıbrıs’a yapıyor. Erdoğan Kıbrıs’a gitmeden protestolar başladı.

 

Baraka Aktivistleri, bugün sabah 10:00′da Başbakanlık Kavşağı’nda “İstenmiyorsun Tayyip’ başlıklı bir pankart açtılar.

 

Kıbrıs Postası’nın haberine göre saat 11.15 civarında Kaymaklı Çemberi’nde “İstenmiyorsun Tayyip” pankartı açan Baraka aktivistlerine polis müdahale etti. Baraka aktivistleri Mustafa Keleşzade, Mustafa Batak ve İsmail Özuçar’ın polis tarafından alıkonuldu.

 

Pankartı alan polisin, eylemcilerin telefonlarını da almaya çalıştığı ve 1 eylemcinin araba anahtarına da el koyduğu iddia edildi.

 

ÖRGÜT VE SENDİKALAR DA EYLEM YAPIYOR

 

Erdoğan’ın 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde adaya gelişini protesto etmek isteyen örgüt ve sendikalar, eylemlerine dün Kuğulu Park’ta başladı. Akşam saatlerinde Kuğulu Park’ta toplanmaya başlayan örgütler adına ilk olarak KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil bir açıklama yaptı. 1 Eylül’de “savaş suçlusu” olarak nitelendirdiği Erdoğan’ın adada hoş karşılanmadığını belirten Elcil, amaçlarının parkta çadır kurarak Erdoğan’ın ziyaretini protesto etmek olduğunu söyledi. Açıklamanın ardından parka çadırlar kurulmaya başlandı. Sendikalar yaptıkları açıklama, IŞİD’in yaptığı katliamları, Gezi ve Soma’yı hatırlattı. Erdoğan’ın 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Kıbrıs’a gelmesinin manidar olduğu belirtildi.