Kıbrıs Doğuş Tüp Bebek Merkezi

Kıbrıs Doğuş Tüp Bebek Merkezi
2 Mart 2018 15:31

Bazı ülkelerde katı kurallar bulunurken, bazı ülkeler ise bir çok tıbbı gelişme ile birlikte, çocuk sahibi olunmasını daha esnek bırakmıştır. 

 

 

Avrupa’da dahi uygulanmayan yöntemlerin tamamının kullanıldığı ve üst düzey tıp merkezlerinin bulunduğu Kıbrıs da en çok tercih edilen ülkelerin başında gelmektedir. Ülkemizde evli çiftlere uygulanabilen tüp bebek tedavisi için Kıbrıs’da böyle bir zorunluluk olmadığını belirtelim. Ayrıca Türkiye’de ve bir çok Avrupa ülkesinde donasyon nakilleri için sınırlı sayıda izin bulunurken, Kıbrıs’da çok daha fazla seçeneğiniz bulunmaktadır. Tüm bu şartlar göz önünde bulundurulduğunda tüp bebek tedavisi için herkesin ilk tercihi haline gelen Kıbrıs’da en iyi tüp bebek merkezi olarak Doğuş Tüp Bebek Merkezi karşımıza çıkıyor.

 

Üstelik Avrupa’nın bir çok ülkesinde 40 yaş üstünde ki kadınların tüp bebek tedavisi uygulaması yasak olurken, Kıbrıs’ta böyle bir yasak durumu bulunmuyor. Doğuş Tüp Bebek Merkezi yıllardır vermiş olduğu hizmetler ile büyük başarılara imza atmış olması ve binlerce çifti çocuk sahibi yapmasından dolayı, her anlamda memnuniyeti elinde tutmayı başarmış durumda.

 

Tüp Bebek Tedavisi Başarı Oranı

 

Rahim kapaklarının kapalı olması nedeni ile döllenme gerçekleşmiyor olmasından dolayı, dış ortamda yapılan tedavi ile döllenme gerçekleşiyor ve bu sayede gebe kalabiliyorsunuz.  Her tedavide olduğu gibi tüp bebek tedavisinde de olumsuz sonuçlar ortaya çıkacaktır. Zaten bir çok çift birden fazla tedavi sonrasında ancak gebe kalabilmektedir. Yani ilk fırsatta vazgeçmeyecek ve çalışmalara devam edeceksiniz. Doğuş Tüp Bebek Merkezi tedaviye başlamadan önce tüm bu detayları inceleyerek, sorunları en aza indirgeyerek hastalarına müdahale etmekte. Kıbrıs’da tüp bebek tedavisi alanında uzmanlaşmış bir merkezin sitesini incelemek isterseniz bu: http://www.dogustupbebek.com/kibris-tup-bebek-merkezi linke tıklayın!

 

Bebeklerin Cinsiyetleri Nasıl Seçilir

 

Sadece çocuk sahibi olamayanlar değil, ayrıca çocuğu olup da kız ya da erkek çocuğu olmayanlar için de Kıbrıs tek alternatif olmaktadır. Bu yöntem tüp bebek tedavisinde cinsiyet seçimi olarak bilinmekte ve dünya genelinde yoğun bir şekilde tercih edilmektedir. Kıbrıs Tüp Bebek kliniğine gelen çiftlerin embriyoları üzerinde kromozom genetiği araştırması yapılır ve %100’e yakın olumlu sonuç alınarak doğru cinsiyette bebek dünyaya gelmesi için tüm etkenler oluşturulur.

 

Cinsiyet seçimi dünyanın birçok ülkesinde yasaklanmış olsa da, Kıbrıs’da serbest olmasından dolayı, çiftler tarafından yoğun bir şekilde tercih edilmektedir. Cinsiyet seçimi hakkında daha detaylı bilgiyi ve nasıl bir süreç geçireceğinizi buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

 

Kadınların, HbsAg, Anti-HCV, HIV testlerini, TSH, T3, T4 testlerini, adet kanamasının 3.günü FSH, LH, E2 ve PRL testlerini, tam kan sayımı ve açlık kan şekeri testleri, kan grubu analizi, en son adet başlangıç tarihi, USG veya HSG Pelvik Ultrason Raporu bilgilerini, erkeğin ise HbsAgi, Anti-HCV, HIV testlerine, Kan grubu analizi, spermiyogram analiz ya da diğer adı ile semen analizi raporları gibi bilgileri temin etmeleri gerekmektedir.

 

Tüp bebek tedavisine başlanılan anne adayının 12 gün boyunca yumurtalıklarının uyarılması ve birden fazla yumurta elde etmeye çalışılır. Tüp bebek kesintisiz olarak doktor kontrolü gerektiren bir tedavidir. Bu 12 gün boyunca da doktor kontrolü büyük önem arz etmektedir. Sürekli hastaneye gitmek anne adayına zor gelse de başarılı bir tedavi için bu şarttır. Özellikle ilaçların anne ve yumurtalar üzerindeki etkisinin analiz edilmesi için anne adayının hiçbir şekilde tedaviyi aksatmaması gerekmektedir. Anne adayında 12 gün sonunda toplanan yumurtalar laboratuar ortamında geliştirilir ve belli bir büyüklük ve olgunluğa erişmesi sağlanır. Yumurta toplama işlemi esnasında hastaya lokal anestezi uygulanmaktadır. Gerek görülmesi halinde hastaya genel anestezi de uygulanmaktadır.

 

İlk defa bebek sahibi olmak isteyen ya da istediği cinsiyette bebeğe sahibi olmak isteyen çiftler için vakit kaybetmeden internet sitesini ziyaret ederek, gerekli bilgileri almaları ve sonrasında tedaviye başlamaları yeterli olacaktır.