Kibir ve vicdan

Kibir ve vicdan
31 Ağustos 2015 13:42

Ey Yüce Türk İslam alemi! Aziz Vatan şehitlerimizi rahmet, Gazilerimizi minnetle anar. Ruhları şad olsun.

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

NOT: Zafer haftası münasebetiyle, Kur’an-ı Kerim okumasını bilenler Kur’an, bilmeyenler ise bilgileri dahilinde okuyup dua etsin. Ayrıca her Cuma akşamı şehitlerimizin ruhunu şad etmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz.

 

Kibir edeni Allah alçaltır, alçak gönüllü olanı yükseltir.” Hz. Muhammed (s.a.v.)

 

”Bilgisizliğin en büyüğü, kendini beğenmektir.” Hz. ali (r.a.)

 

”Kibir insanı yanlızlığa mahküm eder.” Hz. Ali (r.a.)

 

” Kibirle büyüklük birleşmez.” Hz. Ali (r.a.)

 

”Bilgeliğin gerçek başlangıcı, disiplin arzusudur; ve disiplini muhafaza etmek sevgidir.” Süleyman Peygamber

 

”Kibirli insanlar, makam-mevki ve maddi başarıya sırtını dayayarak okyanusları bile küçük görür.” Numan Aladağ

 

”Kibir Vatan sevgisi olmayanların ve rüşvet yiyenlerin ruhunu kaplayan ve şifası olmayan bir yaradır.” Numan Aladağ

 

”Maddi varlık ve makam zenginliği ile kibirlenen, Vatanını ve ailesini kötülüğe davet etmiş olur.” Numan Aladağ

 

”Geçici olarak bulunduğu makamdan dolayı insanlarla diyalog kurmaktan kaçınan kişiler, insanlıktan çıkmayı onaylıyorlar demektir.” Numan Aladağ

 

 

DEĞERLİ MÜ’MİNLER!

 

Yıl 1995 Haziran Borneo adası-Balıkpapan: Balıkpapan da ikamet eden Uygurlu soydaşlarımıza 6 gün misafir oldum. Din-i, Türk kültürü, halk hekimliği konusunda, her akşam bir yerde toplanarak hasret giderme ve ürün geliştirme sohbetleri yaparlar. Soydaşlarımızın geçim kaynağı, %80 çiftçilik ve orman ürünleridir. 6 Gece 7 günlük misafirliğim esnasında edindiğim bazı bilgileri siz değerli okuyucularımızla da paylaşmayı Cenab-ı Allah nasip etti.

 

Şahmerdan Tayak Soydaşımızın (Öğretmen) sohbeti:
Allah’tan korkan, Vatanını seven, haram işlerle uğraşmayan olgun insan güzel söz söyleyen değil, söylediğini yapabilen ve yapabileceklerini söyleyen adamdır.

 

Kibir Allah korkusu olmayanları, soysuzları, tembelleri, küçük düşünenleri ve Vatan sevgisi olmayanları, makam-mevki ve maddi bakımından insanı yükseltebilir; Cenab-ı Allah’ın insana verdiği hastalık, görünür görünmez kaza belaların oluşmasını durdurabilir mi? Kibir, inancı olmayan ve haram işlere tapan insanın kalbindeki düşüncesinde olur, lafla söylenen onun ufak bir parçasıdır.

 

Kibir, insanı Allah ve Vatan sevgisinden, huzur ve mutluluktan uzaklaştırır.

 

Olumlu düşünceleri ruhunuzdan uzaklaştırmanın neden bu kadar güç olduğunu hiç araştırdınız mı? Kendinizi, olumlu bir düşünceyi gelecek vaad edecek şekilde koruyamadığınız bir durumda yakaladınız mı ? Kabahatin kendinizde olduğunun bir alemi yok; her şey aleyhimize oluyor, aslında herhangi bir olumlu düşünceye sahip olabilmemiz bile bir mucizedir.

 

Kibirli, küçük dağları ben yarattım gibi, başı dik ilerde, herkesi, aşağı gören kimsenin davranışındaki sebeplerde, bilinen bilinmeyen birçok sebepler vardır, elbette, Kibir, ok gibidir. Ok hedefine varırsa öldürücüdür…

 

Bu dünyada, birçok oklar, maddi hedefler ve makam-mevkiler hedefine varmıştır, ama ne ok, ne de makam-mevki ve maddi hedefler yerinde kalmıştır ve kalamaz da.

 

Kibir-çalım satmak, hor görmenin zıttı, alçak gönüllülüktür. Alçak gönüllü haysiyetli-şerefli namuslu ve Vatan sevgisi olan insan, daima saygı görür.

 

Kibir, insanın baş düşmanı, kibir, daima zarar görür…

 

”Oğlum, ben sana vezir olamazsın, nazır olamazsın, demedim. Ama… Yine de, adam olamamışsın misali”…

 

”Kibirr, böbürlenmek acizliktir. Cahillerin, çalışmadan kazanç elde edenlerin, sonradan görmelerin büyük gururu vardır. Her yanlışın ve başarısızlığın altında bir gurur vardır…
Dünyada herkes hatalıdır. Hatasını anlayan ve yediği haram kazancı anlayıp, kuruşu kuruşuna sessiz sedasız aynen iade eden, yine büyük adamdır…

 

Ey Yüce Türk Milleti!
İç ve dış düşmanlar Büyük Türk Milletini bütün konularda rahatsız eden her şey, bizi kendimizi anlamaya götürerek, Milli bütünlüğümüze bağlılığımızı arttırır.

 

Vatan şehitlerini, Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk’ü rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara acil şifalar dileriz.

 

Cenab-ı Allah, Yüce Türk İslam alemini emrettiği şekilde, Allah’a inanarak ruhunda Vatan sevgisini taşıyan cümle Vatan severlerin, Vatana hizmet etmek için, makam ve mevkileri kendilerine nasip etsin.

 

Riyakarlığa odaklanarak Kibirlenip, bulundukları makam ve mevkilerini haram faaliyetlerde kullanıp haram kazanç elde edenleri, Cenab-ı Allah yaptıkları her türlü işin bin kat karşılığını versin. Amin Velhamdulillahi rabbilalemin. Maasalavat.

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun