Keskin nişancı Türk kızı

Keskin nişancı Türk kızı
7 Mart 2014 12:01

Saygıdeğer okuyucularımız! 18-Mart arefesinde Dünya kadınlar gününü kutlamak ve büyük Türk Milleti için, kadınlar gününün çok önemli olduğu düşüncesiyle, yazımıza başlayalım:

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Kadınlar gününden bir gün önce mübarek Cuma günü yazımızı yayınlamada da bir hayır vardır. Bu münasebetle, önce hayırlı Cumalar dileriz ve huzurlu bir hafta geçirmenizi Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz.

 

En güzel günler sizin olsun. Kadınlar gününüz kutlu olsun.

 

Kişiye, imandan sonra verilen şeylerin en hayırlısı, Saliha kadındır. Hz. Ömer (r.a.)

 

Türk kadını, milli heyecanla coşan bir yürek taşır. Fakat ciddiyet ve disiplininden hiç bir zaman taviz vermemiştir. Ve bu icraatlarını tarih de onaylıyor. İşte Türk kadının ruhundaki imanı ve Vatan sevgisi budur. Var mı itirazı olan?

 

“Türk kadını kimdir?” sorusunu herkesin ders alması gereken bir hatırayı sizlerle paylaşarak cevaplayacağım:

 

Yıl 1997-1998-Mart Avusturalia-Queensland Eyaleti-Başkent Brisbane: oğlum Veysi ile beraber Brisbane’de ikamet ediyorduk. Anzaklar 18-Mart töreni yapılıyordu, bu törene kısa da olsa ben de katıldım. Telefonda Türkçe konuşurken, yaşlı Anzaklar, Türkçe konuştuğumu anladılar ve Türk olup olmadığımı sordular. Türk olduğumu söyleyince de bana sarıldılar ve göz yaşlarıyla sevince boğuldular. ”Bizimle Çanakkale’de savaşan Türk kadınlarının erkeklerle beraber aynı derecede savaşmalarını daima hafızalarımızda muhafaza ediyoruz. Eğer gözlerimizle görmeseydik kimse bizi inandıramazdı ve bu söylevleri bir hikaye gibi algılardık” diye anlatıyorlardı. ”Türk kadını, dünyanın en cesur ve yürekli kadınıdır.” deyişleri de beni çok duygulandırdı. Allah’a binlerce defa şükürler olsun ki, Türk kadını ülkesinin bütünlüğünü korumak için, savaştığı rakipleri tarafından da vatan sevgisine olan bağlılıkları ile anlatılıyor.

 

unnamed

 

ANZAKLAR VE SAVAŞÇI TÜRK KADINI

 

Türk kadınının Çanakkale Savaşı’ndan önce de tarihimizde  yer aldığı gibi, cephe gerisinde hastane, dikimevi ve aşevlerinde görev aldığı açıkça ortadadır. Vefalı Türk kadınının cepheden cepheye koşan kocasını sabırla beklediği ve yokluğunda bir erkeğe ait her türlü işleri üstlendiği kanıtlanmıştır. Cephe gerisindeki Türk kadınının hali apayrı bir destandır.

 

Çanakkale savaşına, binlerce savaşçı kadınımız iştirak etmiştir. Bir Anzak askeri anlatıyor: Günlüğünde (Hatıra defteri), Mehmetçikle yan yana savaşan savaşçı Türk kadınından söz ediyor: ”The Age” adlı Avustralya gazetesinde, 08-Eylül-1915 tarihli şu haber yer alıyor:

 

Kadın bir keskin nişancı ilk günkü çarpışmada vuruldu. J. C. Davies adlı bir asker annesine yazdığı mektupta, şöyle yazıyor: ”Vurulduğum 18 Mayıs günü, keskin nişancı bir Türk kızı vardı. Güzel, iri yapılı ve 19-21 yaşları arasında görünüyordu. Günün uzunca bir bölümünde sürekli olarak ateş etti. Gerçi birçok adamımızı vurdu ama gün bitiminden önce Avustralyalı bir asker tarafından vurulunca, gene de üzüldüm. Ölüsünü ele geçirdiğimizde yanında bir Türk erkeğinin cesedini de bulduk. Kadının cücudunda 52 kurşun vardı… Bu savaş korkunç…!”

 

EY BÜYÜK TÜRK MİLLETİ!

 

Türk kadınının güzelliği, ateşe benzer; yaklaşmayana hiçbir zararı dokunmaz. Kadını yalnız güzelliği ile görenler, onlara güzellik memba-ası derler; doğru karar verenler ise senelerce sıkıntılara katlanarak neslin çoğalmasına hizmet ettiklerinden, yaşam kaynağı adını verirler; doğurduğu çocukları şefkatle büyütüp okula gönderip daha sonra da, Allah’a kulluk etme ve vatan sevgisi eğitimini verdikten sonra, Allah korkusunu daima hatırlamasını ve yardıma ihtiyacı olanlara yardım etme ahlakını öğretir.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin, Ay Yıldızlı bayrağının daima dalgalanması uğruna şahadet şerbeti içen aziz vatan şehitlerimizi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, gazilerimizi minnetle anar, hastalara acil şifalar dileriz.

 

Cenab-ı Allah, Türk kadınını mutluluk ve güzelliğini esirgemeyen kadınlardan eylesin.

 

En güzel günler sizin olsun. Kadınlar günü kutlu olsun.

 

ÖZDEYİŞLER

 

1- Yeryüzünde gördüğümüz her şey, kadının eseridir. (Mustafa kemal ATATÜRK)

2- Kadınlarını okutmayan milletler, yıkılmaya mahkumdur. (Hacı Bektaş-ı VELİ)

3- Kadın, erkeğin esiri değil can yoldaşı, desteği, kaderlerinin ve sevinçlerinin tam anlamıyla ortağıdır. (Mahatma GANDHİ)

4- Unutmayın, vicdan muhasebesi, merhamet ve sevgiden mahrum olan kalplerde, nefret daima yer bulur. (Numan ALADAĞ)

5- Güzel bir kadın göze, iyi bir kadın da kalbe hoş görünür, birincisi pırlanta, ikincisi hazinedir. (Napoleon Bonaparte)

6- Kadınla erkek, bir makasın iki parçası gibidir, birbirleriyle birleşerek iş görürler. (Madame De STAEL)

7- İyi bir karın mı olsun istiyorsun, öyleyse tam bir koca ol. (Wolfgang Van GOETHE)

8- Kaderin insanlara bir lütfu da, namuslu işlerin aynı zamanda en faydalı işler olmasıdır. (Quintilianus)

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun