Her kente üniversite açmanın faturası: 143 bölüm boş kaldı!

Her kente üniversite açmanın faturası: 143 bölüm boş kaldı!
30 Ağustos 2020 11:02

AKP tarafından uygulanan ‘her ile üniversite’ politikası nedeniyle ortaya skandal bir fotoğraf çıktı. YKS’ye göre yapılan tercihlerde tam 143 bölüme yerleşen kişi sayısı 5 ve altında kaldı. 20 bölüm ise hiç tercih edilmedi.

 

 

Birgün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre AKP iktidarının her ile bir üniversite politikası, hayalet bölümler yarattı. 15 ve üzerinde kontenjanı bulunan tam 143 bölüme yerleşen kişi sayısı 5 ve altında kaldı. Çoğunluğu mühendislik bölümleri olan bu bölümlerin 20’si ise hiç kimse tarafından tercih edilmedi. ÖSYM’nin açıkladığı sayısal verilere göre bu bölümler arasında bilgisayar mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği ve mimarlık gibi bir zamanlar popüler olan bölümlerin de bulunması ise dikkat çekti.

Ayrıca jeofizik mühendisliği, jeoloji mühendisliği, harita mühendisliği, gıda mühendisliği ve çevre mühendisliği gibi bölümlerin yanı sıra inşaat mühendisliği de oldukça az öğrencinin yerleştiği bölümler arasında yer aldı. Çoğunluğu AKP döneminde açılan üniversitelerde bulunan bölümlerin yanında Çukurova Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi gibi köklü üniversitelerdeki bölümler de bu listede bulundu.