‘Kemer sıkma programı’na destek aldı

‘Kemer sıkma programı’na destek aldı
8 Ekim 2015 10:00

Yunanistan’da 20 Eylül’de yapılan erken seçimde yeniden iktidar olan Syriza Partisi, krizden çıkış için uygulayacağı “kemer sıkma programı” için Meclis’ten destek aldı.

 

 

Fransa’nın Sosyalist Başkanı François Hollande’ın, Angela Merkel’in de bulunduğu Avrupa Meclisi’nde “Şimdi borç meselesini konuşmamızın zamanı geldi” diyerek, Avrupalıları Yunanistan’ı desteklemeye çağırdığı sıralarda, Yunanistan hükümeti de, krizden çıkıp büyüme dönemine geçebilmek için uygulanması gereken programı Meclis’te onaylandı.

 

Mevlis’te dün akşam geç saatlerde başlayan program görüşmelerinde muhalefet partileriyle hükümet arasında sert tartışmalar yaşandı. Tartışmaların sonunda kürsüye gelen Başbakan Aleksis Çipras’ın konuşmasından sonra oylamaya geçildi.

 

Oylamada Syriza ve koalisyon ortağı ile ANEL partilerinin tüm milletvekilleri “evet” oyu kullandı. Oylamada, Yeni Demokrasi, Yunanistan Komünist Partisi, PASOK, Altın Şafak, Potami ve Enosi Kentroon milletvikilleri “hayır” oyu kullandı.

 

Meclis Başkanı Nikos Voutsis sabaha karşı yaptığı açıklamada, hükümetin önerdiği programın 144 “hayır” oyuna karşılık 155 “evet” oyuyla onaylandığını ilan etti.

 

 

Kaynak: Io Chokona / Atina, (DHA)