Kemal Kılıçdaroğlu’ndan alçak saldırı sonrası açıklama

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan alçak saldırı sonrası açıklama
21 Nisan 2019 17:58

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şehit cenazesinde uğradığı alçak saldırı sonrası açıklama yaptı.

 

 

 

 

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından satır başları şöyle:

 

Şavşat’tan Ardavuç’a giderken PKK terör örgütünün saldırısına uğramıştım. Aynı saldırıya bugün de uğradım. Bir milim geri adım atmayacağım. Şehit cenazesine gitmemi niçin istemiyorlar? Sanıyorlar ki saldıracağız, Kemal Kılıçdaroğlu şehit cenazesine katılmasın. Katılacağım, o şehitler 82 milyonun şehidi.

 

Şehidin cenazesine katıldık, namaz kıldırmadılar. Sormayacak mı? Bu ülkenin vicdanı sormayacak mı? Siz namazdan, şehitten ne istiyorsunuz. Saldıranlara söylemek istiyorum. Ben Mehmetçik babasıyım. Onlar gibi değilim, onlar gibi olmadım.

 

Şehitler ölmez vatan bölünmez. Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da, Afrin’de şehitlerimiz var bizim. Biz hiçbir zaman şehitler arasında ayrımcılık yapmadık. Şehitlerin başımızın üstünde yeri vardır. Şehitler onurumuz ve gururumuzdur.

 

Uğradığım saldırı beni üzmedi. Biz her zaman hakkı, hukuku savunduk. Beni üzen şey şehide saygısızlıktır. Şehidimizin namazı bile doğru dürüst kılınmadı.

 

Benim için dar ağaçları kurdular. Size söz veriyorum, bir canım var o da bu ülkenin bekası, kalkınması, çocukların güzel günleri için vermeye hazırım. Hiçbir saldırı biri yıldıramaz.

 

Bu o köye dışarıdan gelenlerin saldırısıdır. Ne yaparlarsa yapsınlar bizi yıldıramayacaklar. Biz asla vazgeçmeyeceğiz, bu ülkeye baharı getireceğiz. Ben bu ülkenin insanına güveniyorum. Biz hep birlikte bu ülkenin kuruluşundaki değerlere sahip çıkacağız.